FILMEZZUNK.HU
A 10 legviccesebb színészpáros, akiket nem árt ha ismersz

A filmtörténelem 10 legviccesebb színészpárosa

29535

5) Jack Lemmon és Walter Matthau

Sajnos, ma már egyik színész sem él közöttünk, Walter Matthau 2000-ben hunyt el, Jack Lemmon pedig egy évre rá, 2001-ben. Sok évtizedes, közös filmes múltjukon túl a magánéletben is szoros barátság kötötte össze őket. Legtöbb filmjükben összeszokott párosként szórakoztatták a filmközönséget. Sorban a legelső közös filmjük a Sógorom, a zugügyvéd című film volt, a legutolsó pedig a Furcsa pár 2., ám minden bizonnyal legismertebb közös alkotásuk a Szomszéd nője mindig zöldebb. A két címszereplő – folyamatos és tökélyre vitt civódásával és egymás folytonos szívatásával – végleg beírta magát a filmtörténelembe.

Jack Lemmon és Walter Matthau

6) Stan Laurel és Oliver Hardy

Stan és Pan néven ismerik a magyar mozi- és tévénézők az amerikai burleszkfilm hőskorának klasszikus párosát. Számos néma- és hangosfilmben szerepeltek együtt, mindig ugyanazt a karaktert megformálva: Stan játszotta a vékony, tutyimutyi, együgyű figurát, Pan volt a kövér, agilis, mérges. Stan és Pan sikere nem hogy csorbát szenvedett volna azokban a kritikus években, amikor a hangosfilm váltotta a némafilmet, hanem fokozódott. Chaplin, valamint Stan és Pan biztosították művészetükkel a filmtörténet e jelentős változásánál a folyamatosságot. Az 1930-as években szinte ki sem mozdultak a stúdiókból, ontották a jobbnál jobb filmeket. Stan Laurel és Oliver Hardy összesen 15 produkcióval örvendeztették meg a rajongókat.

Stan Laurel és Oliver Hardy

7) Chris Tucker és Jackie Chan

Chris Tucker nem arról híres, hogy sok filmben játszik, ám amikor felbukkan, akkor bizony zsákszámra szállítja a poénokat. A Csúcsformában trilógiában sincs ez másképpen, ahol Jackie Chan párjaként is hozta a kötelezőt.  Annak ellenére, hogy egy szokásosnak induló buddy-cop párost kaptunk meg az ő személyükben, nem okoztak csalódást, sőt! Ez a szokatlan, ám annál viccesebb színészpáros nem csak a jó poénokat, hanem a pofonokat is megállás nélkül osztotta a Csúcsformában mind a három részében.

csúcsformában 1998

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·