FILMEZZUNK.HU
Angela Lansbury - 10 meglepő érdekesség a legendás színésznőről

Angela Lansbury – 10 meglepő érdekesség a legendás színésznőről

6200

8) Begyűjtötte harmadik Oscar-jelölését A mandzsúriai jelölt (1962) című alkotás kapcsán. Játszott az Ágygömb és seprűnyél (1971) című filmben, majd két Agatha Christie krimi filmfeldolgozása következett: Halál a Níluson (1978) és A kristálytükör meghasadt (1980) – ez utóbbiban a legendás Miss Marple bőrébe bújt. Talán ez utóbbi játéka adott ihletet a korszak egyik legnépszerűbb tévésorozatának főhősnőjéhez – Jessica Fletcher írónő szerepét dolgozta ki a kritikusok számára is kiválóan a Gyilkos sorok (1984-1996) című krimisorozatban. Karrierje során összesen 18 alkalommal jelölték Emmy-díjra (legtöbbször a Gyilkos sorok-ért), ám végül egyszer sem kapta meg a rangos kitüntetést.

Angela Lansbury érdekességek

9) Alkotótevékenységének egyik legrangosabb elismerését nyerte el 1994-ben, amikor II. Erzsébet angol királynő A Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatával tüntette ki, majd 2013-ban életművéért végre megajándékozták az Oscar-díjjal is.

10) Az 1949-ben Peter Shaw-val megköttetett, második házasságából két gyermeke született: Anthony Peter Shaw (1952) és Deirdre Angela Shaw (1953). Magánéletében a színésznőt sajnos nem kerülték el a tragédiák. Fia, Anthony kokain- és heroinfüggőségben szenvedett. Miután azonban sikeresen felgyógyult, rendező lett, és a Gyilkos sorok című krimisorozatnak összesen 68 részében rendezte édesanyját.

Angela Lansbury érdekességek

+1) Kevesen tudják, de Lansburynek az énekhangja is kiváló, így nemcsak szinkronizált, de az egyik betétdalt, a Beauty and the Beast címűt is ő énekelte A szépség és a szörnyeteg című Disney-animációs filmben. A színésznő először visszakozott, azt akarta, hogy inkább valamelyik másik karakter énekelje a neki szánt dalt. Miután azonban mégis kötélnek állt, nemcsak első próbálkozásra sikerült felénekelnie a felvételt, de 1992-ben ez a szerzemény nyerte a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat.

Mary-Kate Olsen még csak 37 éves, de a sok plasztikai beavatkozástól teljesen felismerhetetlenné vált

(Érdekességek forrása)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·