FILMEZZUNK.HU
Angela Lansbury - 10 meglepő érdekesség a legendás színésznőről

Angela Lansbury – 10 meglepő érdekesség a legendás színésznőről

6181

Angela Lansbury érdekességek

A napokban töltené be 98. életévét a 2022-ben elhunyt Angela Lansbury, akit a legtöbben a Gyilkos sorok című krimisorozat Jessica Fletcherjeként ismernek. Az angol színésznő az utolsó napjaiig aktív volt. Halála nagy űrt hagy a filmvilágban. Alábbi összeállításunkban, néhány érdekesség erejéig a legendás színésznőre emlékezünk. 

Angela Lansbury érdekességek

1) Angela Lansbury 1925. október 16-án látta meg a napvilágot Londonban, egy politikus, Edgar Lansbury lányaként, aki nemcsak arról híres, hogy mind a Munkáspárt, mind a Kommunista Párt képviselője volt, de 1915-ben részt vett a szüfrazsett mozgalomban is: ő volt a kelet-londoni szövetségük tiszteletbeli kincstárnoka.

2) Édesanyja szintén színésznő volt, míg édesapja, ahogy az előbb említettük politikus és üzletember. A férfi halálát követően anyja összeköltözött egy ír családos férfivel, akit azonban erőszakos és féltékeny természete miatt a német bombázások idején elhagyott; gyermekeivel Amerikába szökött és New Yorkban találtak új otthonra.

Angela Lansbury érdekességek

3) Anyja folytatta színésznői karrierjének kiépítését: egy Noel Coward darabbal bejárta szinte az egész országot. Ismeretségeinek köszönhetően megpróbált színdarab vagy filmszerepet szerezni lányának is.

4) Az otthonukban rendezett egyik partin ismertette össze Angelát Mel Ballerinoval, aki beajánlotta a Gázláng és a Dorian Gray arcképe című alkotásokba. Lényegében neki köszönheti karrierje elindulását.

Angela Lansbury érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·