FILMEZZUNK.HU
Tudtad? Hírhedt hollywoodi szexuális ragadozó ihlette A Gyűrűk Ura egyik szörnyetegét - Harvey Weinstein

Tudtad? Hírhedt hollywoodi szexuális ragadozó ihlette A Gyűrűk Ura egyik szörnyetegét

761

Tudtad? Hírhedt hollywoodi szexuális ragadozó ihlette A Gyűrűk Ura egyik szörnyetegét

A Gyűrűk Ura-trilógia Frodója, Elijah Wood szerint az egyik orkot bosszúból egy olyan hollywoodi producerről mintázták, akiről azóta kiderült, hogy szexuálisan zaklatott másokat. Sokak szerint A Gyűrűk Ura minden idők legjobb filmtrilógiája, Peter Jackson pedig olyat alkotott, amire örökké emlékezni fognak az emberek. A rendezőnek határozott víziója volt, hogyan szeretné a nagyvászonra álmodni J. R. R. Tolkien könyveit, de a hírhedt Harvey Weinstein által vezetett Miramax stúdió egyáltalán nem támogatta őt, ráadásul hazudott is neki, ezért máshová kellett vinnie a gigászi projektet, de Weinstein mégis kibulizta, hogy kapjon kreditet – Peter Jackson pedig sajátosan állt bosszút a hollywoodi produceren, aki pár éve óriási botrányba keveredett, mikor az áldozatai lerántották a leplet a szexuális bűncselekményeiről.

A Frodó szerepében tündöklő Elijah Wood a közelmúltban elárulta, hogy annak idején Peter Jackson úgy intett be a sok viszontagság miatt Harvey Weinsteinnak, hogy az egyik groteszk orkot róla mintázta, ezzel is megmutatva a világnak, hogy igazából mekkora szörnyetegről is van szó.

2001 környékén még nem volt köztudott, hogy Harvey Weinstein milyen undorító dolgokat követett el a nőkkel szemben, ráadásul hihetetlen hatalommal rendelkezett a Miramax fejeként, így Peter Jackson még úgy is bátor volt, hogy gyakorlatilag titokban lépte meg ezt a fricskát, hiszen bármikor kettétörhette volna a karrierjét a producer.

A hirtelen jött siker miatt a drogokhoz nyúlt – 25 évesen véget vetett saját életének az egykori gyereksztár

(Via Promotions.hu)


Article Tags: · · ·