FILMEZZUNK.HU
Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

44783

Jean-Claude Van Damme legjobb filmjei

Mai toplistánk a szülinapos Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmjéből áll össze, ami természetesen csak és kizárólag a saját véleményünkön alapszik. Ha hiányzik toplistánkból a kedvenc filmed, ne habozz hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon feltüntetni, hogy melyik alkotását hagytuk ki.

10. Tökéletes célpont (Hard Target, 1993)

Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

Tökéletes célpont (Hard Target, 1993)

Úgy volt eredetileg, hogy egy hajós üldözéssel fog zárulni a film, végül egy lovas üldözés lett belőle, amihez Jean-Claude Van Damme ragaszkodott. A film egyik főszereplője, Arnold Vosloo úgy nyilatkozott, hogy a John Woo rendezővel való közös munka minden színész álma.

9. Tökéletes védelem (The Hard Corps, 2006)

Philip Sauvage-et (Jean-Claude Van Damme), a különleges erők veteránját az egykori bokszbajnokból lett tehetős vállalkozó, Wayne Barclay (Razaaq Adoti) szerződteti testőrnek. Barclay egykor a rács mögé juttatott egy nagy hatalmú rapzenészt, aki a börtönből szabadulva bosszút esküszik ellene és a családja ellen. Sauvage fiatal harcosokból és volt katonákból kommandót szervez a bokszoló védelmére.

Tökéletes védelem (The Hard Corps, 2006)

Tökéletes védelem egy 2006-os amerikai akció film, amit Sheldon Lettich írt és rendezett. A főszereplők Jean-Claude Van Damme, Vivica A. Fox és Razaaq Adoti.

8. Hirtelen halál (Sudden Death, 1995)

Tizenhétezer néző őrjöng az arénában a Stanley Kupa jéghokidöntőn. A rangos eseményen az Egyesült Államok alelnöke is jelen van, a páholyból szemléli az eseményeket. Váratlanul terroristák rontanak be az épületbe, és túszul ejtik az alelnököt. Egymilliárd dollárt akarnak. Amennyiben nem teljesítik a követeléseiket a meccs végéig, a levegőbe röpítik a stadiont. Nem számolnak azonban Daren McCord (Jean-Claude Van Damme) hajdani tűzoltóval, aki azonnal a tettek mezejére lép, és megakadályozza a katasztrófát.

Hirtelen halál (Sudden Death, 1995)

A Hirtelen halál (Sudden Death) egy amerikai akciófilm, ami 1995-ben készült, Peter Hyams rendezésében, Van Damme és Powers Boothe főszereplésével.

7. Időzsaru (Timecop, 1994)

2004-et írunk. Az időutazás valósággá vált, és vele együtt felbukkant a bűnözés egy új fajtája. Most egyszerre meg lehet változtatni a történelmet, ellenőrizni lehet a pénzpiacot, sőt egész nemzeteket lehet romlásba dönteni. Így hát létrehozzák a Téridő Ellenőrzési Központot, melynek feladata, hogy betartasson egy egyszerű szabályt: senki nem mehet vissza a múltba. Ám valaki megszegi ezt a szabályt, és Max Walker, az Időzsaru ádáz vadászatba kezd.

Időzsaru (Timecop, 1994)

A film a Timecop című Dark Horse képregény adaptációja. Az Időzsaru Van Damme egyik legtöbb bevételt hozó filmje (több mint 100 millió dollár világszerte). Azok a kritikusok is az egyik legjobb Jean-Claude Van Damme filmnek tartják, akik általában kritizálják a belga akciósztár színészi teljesítményét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·