FILMEZZUNK.HU
Soha nem fogod kitalálni, ki segített Sylvester Stallonenak megírni a Rockyt

Soha nem fogod kitalálni, ki segített Sylvester Stallonenak megírni a Rockyt

5142

Soha nem fogod kitalálni, ki segített Sylvester Stallonenak megírni a Rockyt

Sylvester Stallone korunk legnagyobb akcióhőse. Számos filmben szerepelt már és a mai napig aktívan részt vesz a filmiparban. A sportfilmes történelem egyik legnagyobb mérföldköve kétségtelenül az 1976-os Rocky volt. Ez a film nem csak azért vált örök klasszikussá, mert önmagában is egy nagyszerű sztori, hanem azért is, mert megalapozta Sylvester Stallone későbbi teljes pályafutását, illetve nem mellesleg Oscar-díjat is nyert. Mindennek már több mint negyvennégy éve. Ennek kapcsán a színészlegenda egy csodás képpel emlékezett meg róla a napokban. Sly pályafutása a Rocky-sorozattal indult, amit Ő maga írt meg. De nem egyedül.  Történt ugyanis, hogy az akkor még messze nem felkapott sztárként ünnepelt színész kénytelen volt nehéz lépésre elszánni magát. Mivel a forgatókönyv írása közben lényegében elfogyott a pénze, kénytelen volt eladni kutyusát, Butkust. Az érte kapott pénzből tudta tovább finanszírozni magát és a filmes ötletét.

Soha nem fogod kitalálni, ki segített Sylvester Stallonenak megírni a Rockyt

Utóbbi végül szerencsére érdeklődő fülekre talált Hollywoodban, és miután egymás tenyerébe csaptak a felek, Sylvester Stallone azonnal vonatra szállt és hazahozta a kutyát Philadelphiából. Ma már talán elképzelni is nehéz, de egykor ennyire hajszálon múlt, hogy a ma már Rambóként, John Spartanként vagy épp Rocky Balboaként bizonyított sztárból az lett, aki. Aki esetleg nem tudta volna, Sylvester Stallone nem csak a főszereplője volt a filmnek, de egyben producere, rendezője és forgatókönyvírója is. Mondhatjuk, hogy teljes egészében az ő gyermeke volt a projekt. A képen Sylvester Stallone mellett egy másik ismerős „arc” is látható. Ő Butkus, a bullmasztiff, akit az első két Rocky filmben láthattunk.  Ő a valóságban is a színész kutyája volt, akin sokkal több múlott, mint hinnénk. Ha ő nincs, talán sosem készül el a film, mi pedig sosem ismerjük meg Sylvester Stallone nevét. Sly elmondta:

„HATALMAS VISSZATEKINTÉS! Így írtam a Rocky eredeti forgatókönyvét 1975-ben. Látható a zseniális négylábú írótársam, BUTKUS is, aki a vállam fölött figyel. Igazából neki jobb volt a helyesírása, mint nekem”.

Butkus 1969-ben került Sly-hoz, és egészen 1981-ig boldogították egymást, amikor szegény kutyus egy szívroham következtében meghalt. Az első két Rocky-filmben láthattuk őt, és a színésznek még most is nagyon hiányzik, hiszen igazi társra talált benne. Akármennyire is viccesen hangzik, tényleg sokat számított Butkus jelenléte abban, hogy Sylvester Stallone megírja pályafutása legjobb filmjét, így mi rajongók örökké hálásak lehetünk a hűséges ebnek.

Szerző: MéziMcFly

Arnold Schwarzenegger elárulta, hogy az Emlékmás fogatásán össze kellett varrni egy félresikerült jelenet miatt


Article Tags: · · ·