FILMEZZUNK.HU
A legjobb korhatáros vígjátékok

15 korhatáros vígjáték, amit egyszer az életben látnod kell

937

7. Beverly Hills-i zsaru (Beverly Hills Cop, 1984)

Axel Foley (Eddie Murphy), a detroiti zsaru örömmel veszi barátja, Mikey Tandino (James Russo) látogatását Kaliforniából. Sajnos Axel nem tud sokáig örülni a helyzetnek, ugyanis Mikey-t a szeme előtt gyilkolják meg. Az elkövető egy bizonyos Zack (Jonathan Banks), akit Axel egészen Kaliforniáig követ. Itt a Beverly Hills-i rendőrfőnök, Andrew Bogomil (Ronny Cox) nyomozónak azt az utasítást adja, hogy tartsa Axelt szemmel. Axel jó zsaru, de mások a módszerei, mint amit Beverly Hillsben megszoktak. Végül Axelnek sikerül szövetséget kötnie az utána szaglászó nyomozóval, és együtt próbálják meg lefülelni Zacket.

Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

6. Trancsírák (Tucker & Dale vs Evil, 2010)

Egy csapat fiatal elutazik hétvégére a tó mellé. Rájönnek, hogy nem messze tőlük két furcsa külsejű, szakadt fickó is tanyázik, akik leginkább sorozatgyilkosnak tűnnek a szemükben. Egyik éjszaka fürdőzés közben az egyik lány eltűnik… szerencsére megmenti őt a közelben tanyázó, két ártalmatlan balek, Tucker és Dale, akik csak horgászni és sörözni jöttek le a tóhoz. A fiatalok azonban félreértik a helyzetet, ami mókás, ám véres helyzetek sorozatához vezet.

Trancsírák (Tucker & Dale vs Evil, 2010)

5. Blues Brothers (1980)

A blues zene nagy rajongói, a fekete öltönyös, fekete kalapos, fekete szemüveges Jake és Elwood Blues úgy döntenek, ideje, hogy valami jót is tegyenek. Rájönnek, hogy a régi árvaházat, ahol nevelkedtek, le akarják bontani, és úgy érzik, ezt nem hagyhatják annyiban. Régi bandájukkal elindulnak, hogy pár fellépéssel összeszedjenek annyi pénzt, amivel meg tudják menteni az árvaházat. Azonban a dolgok nem éppen az eredeti tervek szerint alakulnak.

Blues Brothers (1980)

4. Családi vakáció (National Lampoon’s Vacation, 1983)

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A kirándulás nem egészen úgy sikerül, ahogyan elképzelték, ráadásul csatlakozik hozzájuk egy idős rokon, Edna néni és egy harapós kutya. A melléfogások ellenére sok vidám kalandban van részük.

Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·