FILMEZZUNK.HU
16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

10126

9) Gladiátor

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

Russell Crowe-nak nehéz időszaka volt a film forgatása során. Számos sérülést szenvedett, például eltört egy lábcsontja, kipattant néhány bicepsz ín az üregükből, és megrepedt egy csípőcsontja. Ezenkívül varratokra volt szüksége az arcán a nyitó csatajelenet felvétele után. Valami, amit tisztán láthatunk a filmben.

A Gladiátor azonban különleges helyet kapott a szívében, mint kedvenc amerikai filmje. Talán azért, mert olyan sokat tett bele magából. Az egyik példa a karaktere, Maximus, otthonának leírása, amely Russel saját otthonának tényleges leírása Ausztráliában.

10) Avatar

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

Ez a film, amely 8 évet várt, amíg a szükséges speciális effektusok elérhetővé váltak, és még további 4 évbe telt leforgatni és szerkeszteni, igazi kihívás volt a színészek számára. A Na’vi-kat játszóknak egy fejükre rögzített kamerát kellett viselniük, valamint arcukra festett pontokat, hogy a mozgásrögzítő szoftver rögzíteni tudja az arckifejezéseiket.

És mintha ez nem lenne elég, állítólag James Cameron rendező egy szögbelövőt vitt a forgatásra, amivel a plafonra szegezte a mobiltelefonokat, ha csöngettek. Azonban ezen állítások hallatán csak nevetett, és azt mondta: „Igazán csak azzal fenyegetőztem, hogy a stábot szögbelövőzöm le.”

11) Csillagok háborúja

16 igaz történet, amely csak egy filmes forgatáson történhetett meg

A tunéziai helyszíni forgatás során a líbiai kormány aggódni kezdett a határ közelében parkoló hatalmas katonai jármű miatt. A szóban forgó jármű egy Homokfutó bányagép volt. volt. Ezek hatalmas mobil erődítmények, amelyeket a Star Wars univerzumban használnak. Tervezésüket egy NASA-rover ihlette, amelyet idegen bolygók felfedezésére terveztek.

A tunéziai kormányt azonban mindezen részletek nem izgatták, és udvariasan megkérték George Lucas rendezőt, hogy vigye el a járművet a határtól.

12) Kill Bill

Nem csak a színészek sérülhetnek meg a nehéz jelenetek készítése során. Egy jelenetben, ahol Chiaki Kuriyama színésznő labdájával és láncával dolgozott, véletlenül fejen találta a producer, Quentin Tarantino fejét, amint ő a kamera mellett állt.

A csapat emellett megőrizte a jókedvét, majd kamera felé fordulva integetett, és azt mondta: „Hello, Sally!”, ezzel üzenve a film szerkesztőjének, Sally Menkének. Úgy tűnik, ez és más édes csínytevések Sally-val kapcsolatban gyakoriak voltak Quentin Tarantino produkcióiban.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·