FILMEZZUNK.HU
Tudta? Maugli karaktere valójában létezett

Tudta? Maugli karaktere valójában létezett

4233

Tudta? Maugli karaktere valójában létezett

Valószínűleg nincs olyan ember a Földön, aki ne hallott volna még Maugliról, Rudyard Kipling híres művének, a Dzsungel könyvének a főszereplőjéről. Azt azonban már jóval kevesebben tudják vagy akárcsak gondolnák, hogy ezt a könyvet egy valós történet ihlette. A vadon élő fiú a 19. században élt, és farkasok nevelték, ezért sokan úgy vélik, hogy ő volt az inspirálója a híres Dzsungel könyvének.

Tudta? Maugli karaktere valójában létezett

Bármily meglepő, Dina valójában csak egy volt a sok vadon élő gyermek közül, akit Indiában találtak a 19. században. Indiában nagy múltra tekint vissza, hogy a gyerekek sokszor nem emberi szülők, hanem különféle állatok, például párducok, kutyák, vagy akár tyúkok nevelték. Dina Sanichart 1872-ben egy vadászcsapat fedezte fel az indiai Uttar Prades államban. A fiú négykézláb sétált, miközben egy farkasfalkát követett.

Amikor észrevették a vadászokat, a fiú a farkasokkal együtt visszabújt az odúba. A látvány egyszerre volt nagyon izgalmas és ijesztő is a vadászok számára. Mivel a titokzatos fiú felkeltette az érdeklődésüket, ezért a vadászok úgy döntöttek, hogy közelebbről is megismerkednek a fiúval. Felgyújtották a barlangot, a kimenekülő farkasokat lelőtték, a fiút pedig magukkal vitték.

A vadászok egy gyermekotthonba vitték a fiút, ahol megkeresztelték, majd a Sanichar nevet kapta, ami urdu nyelven szombatot jelent, mivel ezen a napon érkezett az árvaházba. Sanichar nagyon sokat harcolt az emberekkel. Az árvaház vezetője egy nyilatkozatban elmondta, hogy bár a fiú nagyon alacsony IQ-val rendelkezett és tényleg állatként viselkedett, néha azért mégis megmutatkoztak rajta az intelligencia jelei. Bár sokan igyekeztek tanítani a fiút, végül soha nem tanult meg beszélni, írni vagy olvasni.

Kitálalt Pamela Anderson: Sylvester Stallone ajánlatot tett neki, hogy ő legyen az első számú barátnője

(Via Liked.hu)


Article Tags: · ·