FILMEZZUNK.HU
Dorothy Stratten tragikus története

Dorothy Stratten tragikus története

4732

Dorothy Stratten tragikus története

Mindössze 20 éves volt, amikor meghalt a tragikus sorsú szépség. Dorothy Stratten története bizonyítja, bizony még az irigyelt Playboy-nyuszikat sem kerüli el balsorsuk. Az 1960-ban, holland szülőktől született Hoogstaten kisasszony 17 éves korában ismerkedett meg a nálánál kilenc évvel idősebb kerítővel, Paul Sniderrel, aki pucér fotókat készített róla, majd elküldte azokat a híres férfimagazin szerkesztőségébe. A képek elnyerték Hugh Hefner tetszését, így 1979-ben, immáron Strattenként, Miss Augusztusként pózolhatott Dorothy Stratten, aki nem sokkal később a filmiparba is belekóstolhatott.

Mindössze 20 éves volt, amikor meghalt Dorothy Stratten - A színésznő brutális gyilkosság áldozata lett

Szerencsétlenségére hozzáment felfedezőjéhez, aki egyre brutálisabban kezdett viselkedni vele, állandóan ellenőrizte, és folyton azt hajtogatta mindenki előtt, hogy felesége csak neki köszönheti népszerűségét. Nem csoda, ha kapcsolatuk hamar megromlott, Stratten viszonyt kezdett Peter Bogdanovich rendezővel, akinek első filmszerepét is köszönhette, és össze is költözött vele. Dobott férje persze nem akarta annyiban hagyni a dolgot: magándetektívet bérelt, hogy neje minden lépéséről értesüljön. Időközben a hölgy már a válást fontolgatta – ennek ügyében találkozott azon a végzetes napon férjével.

1980. augusztus 14-én, dél körül felkereste Snidert egykori közös ikerházi lakásukban – a többi lakó nem tartózkodott otthon -, hogy rendezzék a válás anyagi vonatkozásait. Nem sokkal megérkezése után a magánhekus is befutott, aki meg akart győződni arról, hogy minden zökkenőmentesen zajlik, ám a férj telefonon lerázta, mondván, minden rendben, később pedig a kagylót sem vette fel, bár megbeszélték, hogy bizonyos időközönként értekeznek.

Mindössze 20 éves volt, amikor meghalt Dorothy Stratten - A színésznő brutális gyilkosság áldozata lett

Este 5 óra táján hazaért Snider lakótársa, Dr. Cushner, a neje és annak barátnője, akik zárva találták Snider ajtaját, ám mivel a modellt sem látták sehol, arra gondoltak, bizonyára a fürdőben akarnak lenni édes kettesben, így hamarosan ismét elhagyták a lakást. Ezt a délután folyamán még többször megtették, míg végül este 11-kor a magánnyomozó javasolta, törjenek be a férfi szobájába, mert szerinte valami nincs rendben. Amikor beléptek a helyiségbe, akkor fedezték fel a két holttestet: Snider feltehetően először főbe lőtte hitvesét, majd magával is végzett. A 20 évesen elhunyt szépség tragikus történetéből 1981-ben filmet is forgattak, a Death of a Centerfold: The Dorothy Stratten Story című drámában Jamie Lee Curtis alakította az ifjú modellt.

Ő Sandra Bullock ritkán látott fia – Friss fotókon a vagány Louis

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·