FILMEZZUNK.HU
Kiderült, hogy melyik film forgatásán érhette a baleset Bruce Willist, amely miatt kialakulhatott a súlyos betegsége

Kiderült, hogy melyik film forgatásán érhette a baleset Bruce Willist, amely miatt kialakulhatott a súlyos betegsége

28817

Kiderült, hogy melyik film forgatásán érhette a baleset Bruce Willist, amely miatt kialakulhatott a súlyos betegsége

Bruce Willis a tavalyi évben jelentette be, hogy több mint három évtizedes karrierje után visszavonul a színészettől. A döntés hátterében az előrehaladott afáziája áll, a betegség súlyos memóriaproblémákat okoz, kihatással van a beszédkészségre és ellehetetleníti a szövegtanulást is. A kór általában agyvérzés vagy súlyos fejsérülés hatására alakul ki. És lényegében nem lehet gyógyítani.

A nap könnyei 2003

A sztár betegsége több filmes szaklap szerint egy 2002-es esetre vezethető vissza, ekkor a színész A Nap könnyei forgatásán komoly balesetet szenvedett. A forgatáson ráadásul a háborús akciófilm felvételei halálos áldozatot is követeltek. Bruce Willis egyébként már a karrierje kezdetén megtapasztalta, milyen balesetveszélyes lehet egy film felvétele. A Drágán add az életed (1988) forgatásán egy pisztolyt közvetlenül a feje mellett sütöttek el, aminek következtében a sztár maradandó halláskárosodást szenvedett.

Az utóbbi években kialakult afáziáját azonban egy másik, későbbi esetre vezetik vissza. Amikor a sztár 2002-ben A nap könnyei című háborús akciófilmet forgatta, az egyik jelenet közben súlyos sérülést szenvedett: egy pirotechnikai eszköz meghibásodott és egy lövedék egyenesen a homlokán találta el. A színész nem csak a helyszínen, de a forgatást követően is több esetben egészségügyi ellátásra szorult, ezért pert indított a Revolution stúdió, valamint a speciális effektusokért felelős szakember, Joe Pancake ellen. A jogi kereset részleteit egyik fél sem hozta nyilvánosságra, viszont nem véletlen, hogy sokan úgy vélik, ez a sérülés okozhatta a sztár utóbbi években kialakult afáziáját. A forgatáson történt baleset a film fináléjában látható hatalmas robbantás során következhetett be:

A pokoli forgatást egy másik tragédia is sújtotta: egy kaszkadőr meghalt. Egy ejtőernyős jelenet felvételekor a kaszkadőr tizennégyezer láb (körülbelül 4300 méter) magasról ugrott ki egy repülőgépből. A harminckilenc éves Michael Barbernek a parton kellett volna földet érnie, de elvétette: a tengerbe zuhant és megfulladt. A Nap könnyei egyébként nem lett mozisiker, Bruce Willis mellett Monica Bellucci volt a másik főszereplő.

Megható fotó látott napvilágot a súlyos betegséggel küzdő Bruce Willisről

(Via Origo.hu)


Article Tags: · ·