FILMEZZUNK.HU
Hayden Panettiere kitálalt: A Hősök sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

Hayden Panettiere kitálalt: A Hősök sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

5214

Hayden Panettiere kitálalt: A Hősök sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

Ez járult hozzá a függőségéhez. A 2000-es évek izgalmas szuperhősös sorozata volt a Hősök, amelynek egyik főszerepét Hayden Panettiere játszotta, aki később a Sikoly 4. Kirbyjeként is rajongókedvenccé vált. Panettiere karrierje viszont majdnem derékba tört szülése után kialakult depressziója és gyógyszerfüggősége miatt, amihez szerinte az is hozzájárult, hogy kamaszkorában pirulákat szedettek vele a film- és sorozatpremierek előtt.

Hayden Panettiere kitálalt: a Hősök és a Sikoly sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

A színésznő a People magazinnak adott interjút annak kapcsán, hogy a Sikoly 6-ban vissza fog térni Kirby szerepében. Hayden Panettiere őszintén beszélt arról, hogy depressziója és függősége majdnem végzett a karrierjével, az utóbbi években kórházban volt és terápiákra is járt, hogy meggyógyuljon. Panettiere talán túl korán vált sztárrá: már 11 éves korában rendkívül elfoglalt volt, sorozatokban és filmekben egyaránt szerepelt. 15 évesen pedig csapatának egyik “jóakarója” azért adott neki furcsa “boldogságpirulákat”, hogy a premierek alkalmával, a vörös szőnyegen egy energikus, fiatal színésznő benyomását keltse.

“Akkor még nem voltam tudatában annak, hogy ez nem helyes vagy hogy milyen ajtókat nyit meg előttem az addikció felé”

– állította a színésznő. Hayden Panettiere tehát innen eredezteti addikciójának kialakulását. A 2000-es években már rendszeresen fogyasztott alkoholt és alkalmanként opioidokat, tehát lényegében kábítószerezett. Panettiere szerint ekkor még mentsvárai voltak a forgatások, azaz meg tudta állni, hogy munka közben vagy előtt ne éljen semmilyen szerrel.

“Ám lassan kicsúszott a gyeplő a kezeim közül. Ahogy idősödtem, a drogok és az alkohol szinte az életem nélkülözhetetlen részeivé váltak”

– vallotta meg a színésznő.

Hayden Panettiere kitálalt: a Hősök és a Sikoly sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

Hayden Panettiere számára az állapotosság és a szülés voltak a vízválasztók, a Nashville című sorozatban (2014) játszott karakterével pedig nemcsak ez volt a közös kapcsolódási pontja, hanem az is, hogy hasonlóan belső démonokkal küzdött az áldott állapotban. Majd amikor megszületett a Volodimir (Vlagyimir) Klicsko ukrán nehézsúlyú bokszolótól származó kislánya, mély depresszióba esett.

“Soha nem éreztem úgy, hogy bántani akarom a gyerekem, de nem nagyon akartam mellette lenni. Egyszerűen csak szürkének éreztem az életem”

– vallotta be Panettiere, aki amúgy a terhessége alatt nem ivott, nem gyógyszerezett. A Klicskóval való kapcsolata is többek között emiatt ment tönkre, de maga sem tartotta kellemesnek a saját társaságát. A szürke életébe a színésznő alkohollal és opiátszármazékokkal akart némi színt vinni.

“Aztán csak rosszabbul éreztem magam, mint valaha. Önpusztító ciklusba kerültem. […] Remegtem, amikor felébredtem és csak úgy tudtam bármit is csinálni, ha magamhoz vettem egy kis szeszt”

– állította a sztár. Gyermekét 2018-ban végül édesapjához, Volodimir Klicskóhoz küldte Ukrajnába, ami fájdalmas döntés volt számára, de tudta, hogy amíg nem jön rendbe, nem lehet jó anyja a lányának.

Hayden Panettiere kitálalt: a Hősök és a Sikoly sztárját 15 évesen gyógyszerekkel tömték a premierek előtt

Hayden Panettiere aztán kórházba is került, mert besárgult, azaz májkárosodás jelei mutatkoztak rajta a függősége miatt. Az orvosok azt mondták neki, hogy a mája hamarosan feladja, ha nem változtat sürgősen az életmódján. 8 hónapot töltött rehabilitációval.

“Nem volt könnyű, nagyon sok hullámvölgyön estem keresztül. De nem bánom a leginkább visszataszító dolgot sem, ami velem történt. Hihetetlenül kiteljesültnek érzem magam. És úgy érzem, van egy második esélyem”

– értékelte helyzetét Panettiere, aki persze hozzátette, hogy minden nap küzdelmes nap számára, ami sajnos természetes dolog, hiszen az alkohol- és drogfüggőségből nem lehet kigyógyulni, csak tisztának maradni lehet hosszú ideig, ideális esetben örök életre.

Michael Caine és felesége már több, mint 50 éve elválaszthatatlanok egymástól

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·