FILMEZZUNK.HU

Felismeri? Ő volt az Amélie csodálatos élete szépséges női sztárja

336

Felismeri? Ő volt az Amélie csodálatos élete szépséges női sztárja

Szinte hihetetlen, de már 22 év telt el azóta, hogy a mozik bemutatták az Amélie csodálatos élete című vígjátékot 2001 áprilisában. Az idő vasfoga aligha fogott Jean-Pierre Jeunet alkotásán, ma is épp olyan lelkesen ülünk le elé egy filmnézős délutánon, mint egykor. Címszereplője, Audrey Tautou megjelenése sem tükrözi, hogy két évtizeddel korábban robbant be a köztudatba, napjainkban is épp olyan bájos, mint a naiv és végtelenül romantikus Amélie-ként.

Amelie csodálatos élete (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001)

Már 22 éve, hogy bemutatták a filmet

Bár kétségkívül ez a mozi hozta meg számára a nemzetközi sikert, karrierje sokkal korábban kezdődött. Fogékonysága a művészetek iránt már gimnazistaként megmutatkozott, így érettségi után egyenes út vezette a Cours Florent nevezetű színitanodába, ami Párizs legismertebb művészeti intézményének számított akkoriban.

Felismeri? Ő volt az Amélie csodálatos élete szépséges női sztárja - Audrey Tautou

A kisugárzása a mai napig lenyűgöző

Bár a 2006-os Da Vinci-kóddal Hollywoodot is sikerült bevennie, később mégsem erőltette, hogy az álomgyár számára készítsen filmeket. Sosem részegítette meg a hírnév, sőt valójában egyáltalán nem is vágyott az emberek imádatára.

Felismeri? Ő volt az Amélie csodálatos élete szépséges női sztárja - Audrey Tautou

Még mindig vagány a stílusa

A 47 éves sztár kínosan ügyel a magánéletére, nem mutatkozik nyilvánosan párjával, és a közösségi médiát sem kedveli túlságosan, még Instagram-oldala sincs. Utoljára 2016-ban mutatkozott akkori szerelmével, Yann Le Bourbouac’h producerrel egy borospince nyitóünnepélyén. A nagyvásznon utoljára 2019-ben láthattuk Susan Sarandon oldalán a The Jesus Rolls című filmben. Manapság inkább legkedvesebb hobbijának, a fotózásnak él.

Susan Sarandon nem hajlandó plasztikáztatni – A 77 éves színésznő gyönyörű a friss fotóin

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·