FILMEZZUNK.HU
A Hatodik érzék egykori gyereksztárja mára teljesen felismerhetetlenné vált - Haley Joel Osment

A Hatodik érzék egykori gyereksztárja mára teljesen felismerhetetlenné vált

10478

A Hatodik érzék egykori gyereksztárja mára teljesen felismerhetetlenné vált

Haley Joel Osment tízéves korában olyan karriert tudhatott magáénak a filmiparban, amelyről a legtöbben csak álmodnak. Színészi karrierje egy IKEA-áruházban kezdődött, ott jelentkezett egy fiatal színészeket kereső tehetségkutatóba. A programnak köszönhette első televíziós munkáját, ami a Pizza Hut étteremlánc reklámjában volt.

Haley Joel Osment tízéves korában olyan karriert tudhatott magáénak a filmiparban, amelyről a legtöbben csak álmodnak.

Ezután folyamatosan válogatásokra járt. Eleinte többnyire sorozatokban tűnt fel, majd olyan filmek mellékszerepeire választották ki, mint a Segíts, mumus! vagy a Forrest Gump. 1999-ben aztán egy csapásra megismerte a világ M. Night Syamalan misztikus thrillerében, a Hatodik érzékben, ahol Bruce Willis oldalán játszotta el Cole, a szellemlátó kisfiú szerepét. Az alkotás nemcsak óriási közönségsiker lett, de a szakmát is meggyőzte, az akkor tízéves színészpalántának pedig rögtön egy Oscar-jelölést hozott.

Gyereksztárok, akik már rég felnőttek

A film rendezője később bevallotta, eredetileg nem Osment volt nála a befutó, ugyanis túl aranyosnak találta a vonásait. Ám amikor meglátta, hogy öltönybe bújva jelent meg a szereplőválogatás harmadik fordulóján, rögtön tudta, erre az elhivatottságra van szüksége a forgatáson.

35 évesen már nem igazán jellemezhetjük angyalarcúnak a színészt. Bár vonásai még mindig kisfiúsak, hatalmas szakáll fedi az arcát. Saját bevallása szerint ezt épp azért növesztette, hogy ne ismerjék fel az utcán, valamint azért, hogy ki tudjon lépni a cuki gyereksztár skatulyából. Annak ellenére, hogy manapság nem övezi akkora ováció, mint gyerekként, Osment folyamatosan építgeti karrierjét. Keresett szinkronszínész lett, valamint sorozatokban és filmekben is láthattad: feltűnt Zac Efron oldalán az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című netflixes drámában, valamint a Teachers című tévésorozatban is.

Meg sem ismernénk az utcán: így néz ki John Travolta 2023-ban, 69 évesen

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·