FILMEZZUNK.HU
Mészáros Zoltán

Emlékszel rá? Így néz ki napjainkban az Angyalbőrben egykori szépfiúja

40379

Emlékszel rá? Így néz ki napjainkban az Angyalbőrben egykori szépfiúja

1990-ben az egész ország a képernyőkre tapadt és Karádi János őrmester kiabálását hallgatta, és biztos van, akiknek a fülében még most is cseng az „Angyalbőrben minden kicsit más” dal. Azt kevesen tudják, hogy a sorozatot még 1988-ban kezdték forgatni, mire pedig adásba került volna, lezajlott a rendszerváltás, így a szocializmushoz köthető kifejezéseket utószinkronnal tüntették el.

Mészáros Zoltán

A sorozat főhősét, a labdarúgóból lett taxisofőrt, aki épp sorkatonai szolgálatát teljesíti, Mészáros Zoltán játszotta. A Gór Nagy Mária színitanodában végzett színész a kilencvenes években a Szolnoki Szigligeti Színházban, illetve több erdélyi társulatban is fellépett. 2000-ben Németországba költözött, 2011 óta a müncheni T-ATER társulatában játszik. Mindemellett azonban magyar produkciókban is feltűnik.

Mészáros Zoltán

Mészáros Zoltán és Mertz Tibor a Don Juan forgatásán

A színjátszás mellett rendez is, főleg kísérleti, független és dokumentumfilmeket. Itthon legutóbb 2019-ben, a Herczeg Ferenc novellái alapján készült Don Juan kopaszodik című tévéfilm főszerepében láthattuk. Egy németországi kiadó gondozásában közel tucatnyi magyar nyelvű hangoskönyve is megjelent. Az 59 éves színész kétszer nősült meg, első házasságából egy lánya, a másodikból pedig egy fia és két lánya született.

Bruce Lee halála ma is rejtély – 33 éves volt, amikor tragikus véget ért az élete


Article Tags: · ·