FILMEZZUNK.HU
11 alkotás, melyekben a színészek eltértek a forgatókönyvtől, és ezáltal sokkal jobb lett a végeredmény

11 alkotás, melyekben a színészek eltértek a forgatókönyvtől, és ezáltal sokkal jobb lett a végeredmény

838

5. A hivatal

A nagy sikerű vígjátéksorozat 8. évadában lett volna egy olyan jelenet, amelyben Jim megcsókolja az új irodai adminisztrátort, Cathyt egy üzleti úton. John Krasinski azonban, aki ezt a karaktert alakította, úgy gondolta, hogy ez a cselekménycsavar elidegenítheti a közönséget, mivel a legtöbben Jim és Pam lelkes rajongói voltak. Ezért a színész határozottan megtagadta, hogy Cathyt megcsókolja ebben a jelenetben. “Úgy emlékszem, hogy ez az egyetlen alkalom, amikor bármit is megtagadtam volna a forgatás során” –   mondta Krasinski.

6. A remény rabjai

Frank Darabont filmrendező ötlete az volt, hogy Red-nek az utolsó jelenetben meg kell szólaltatnia azt a szájharmonikát, amelyet Andy barátja adott neki. Morgan Freemant azonban ez nem nyűgözte le. A színész úgy vélte, hogy ez a lépés nem helyénvaló, mi több hülyeség, egy közhely, ezért nem volt hajlandó eljátszani azt a jelenetet.

7. Charlie angyalai

Crispin Glover is szerepelt a filmben, aki szintén megkapta a forgatókönyvet és azokat a jelenetbéli szövegeket, amiket el kellett volna mondania a filmben. Ám a színésznek nem tetszettek a neki kitalált sorok, így azt javasolta a filmeseknek, hogy vágják ki az összes szövegét. A filmrendezőnek tetszett az ötlet, ezzel pedig teljesen elhallgattatták a karaktert. Ennek eredményeként Crispin egyetlen szót sem ejtett ki a filmben, ennek ellenére maradandó emléket hagyott a közönségben.

8. Négy karácsony

A Reese Witherspoon és Vince Vaughn főszereplésével készült vígjáték elsőre remek ötletnek tűnt. Azonban annak ellenére, hogy a film bevétel szempontjából sikeres volt, sokan észrevehették, hogy a két karakter között egyszerűen nem volt meg a kémia. A helyzet az, hogy a színészek nagyon eltérő személyiséggel rendelkeznek, és így a forgatáson nem is találták meg a közös hangot. A pletykák szerint lett volna a filmben egy intim jelenet, amit Witherspoon egyszerűen nem volt hajlandó bevállalni, annyira nem érezte magához közel Vaughn-t. A film készítőinek így nem volt más választásuk, mint hogy figyelembe vegyék a lány kívánságát, és végül ezt a jelenetet kitörölték a forgatókönyvből.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·