FILMEZZUNK.HU
11 alkotás, melyekben a színészek eltértek a forgatókönyvtől, és ezáltal sokkal jobb lett a végeredmény

11 alkotás, melyekben a színészek eltértek a forgatókönyvtől, és ezáltal sokkal jobb lett a végeredmény

812

11 alkotás, melyekben a színészek eltértek a forgatókönyvtől, és ezáltal sokkal jobb lett a végeredmény

Amikor a színészek még csak szakmájuk elején vannak, habozás nélkül követik a forgatókönyvírók és a rendezők utasításait, magukba szívva ezzel minden tudást és tapasztalatot. De amint híressé válnak, elkezdik kialakítani saját karakterüket. Ilyenkor már ragaszkodnak bizonyos történetekhez, és szemrebbenés nélkül elutasítanak néhány ötletet. A legtöbb esetben pedig a film ennek köszönhetően lesz sokkal jobb. A Filmezzünk.hu utána járt, hogy mely színészek kérdőjelezték meg a forgatókönyvet és helyezték előtérbe saját ötleteiket, és hogy karakterüket megváltoztatták, gazdagították a történet cselekményét.

1. Az ördög Pradát visel

Meryl Streep ragaszkodott ahhoz, hogy a forgatókönyvbe olyan jelenetek is kerüljenek, amelyek többet mutatnak, mint az előírt karaktert, és nem csupán a negatív hozzáállásra koncentráljanak a nézők. Volt például egy jelenet, amikor Andy bement Miranda szobájába, és a nő zokogott, mert férje el akart válni tőle. “Olyan jelenetet szerettem volna becsempészni a filmbe, ahol a karaktert a páncélja nélkül is láthatják a nézők. Ebben a jelenetben smink nélkül voltam a szállodai szobában. A nézők ekkor láthatták a természetes arcomat, és így már nem csak a nőt, a tökéletes üzletasszonyt mutattam a külvilág felé, hanem a megtört nőt is” – mondta Streep a Variety magazinnak adott interjújában.

2. Vaják

A második évadban Geralt megtudja, hogy szerelme, akit halottnak hitt, még mindig él. A főszereplő Henry Cavill egy interjúban elmondta, hogy ő és a Yennefert alakító Anya Chalotra meggyőzték a producereket, hogy nézzék meg újra szereplőik találkozási jelenetét úgy, hogy ezúttal csak az érzelmekre összpontosítanak. Ezért csókolóztak a színészek ebben a jelenetben.

3. Halálos iramban

Michelle Rodriguez, a filmsorozat főszereplője majdnem kiszállt a projektből az első film forgatása közben annak a jelenetnek köszönhetően, amikor karakterének meg kellett csalnia barátját egy másik férfival. A színésznő úgy vélte, hogy ez a lépés teljesen valószínűtlen, értelmetlen és helytelen, ezért nem volt hajlandó eljátszani ezt a jelenetet. Rodriguez, mikor megtudta mit kellett volna csinálni a fogatáson, még el is sírta magát. De filmbéli partnere, Vin Diesel támogatta őt. “Félrehívott miközben elsírtam magam, a szemembe nézett, és azt mondta:  Ne aggódj, én megbirkózom vele” – mesélte a színésznő. És pontosan így is történt.

4. Ponyvaregény

Az eredeti forgatókönyv szerint Jules-nak olyan afro frizurát kellett volna viselni a forgatás alatt, ami igazán megmutatja a kontrasztot kollégája, Vincent (John Travolta) és az ő sérója között. De Quentin Tarantino asszisztense félreértette a feladatot, és vett egy parókát, amelyet végül a filmben is láthattunk. Az igazság az, hogy a félreértésből vett kiegésztítő Samuel L. Jacksonnak megtetszett, pontosabban a paróka stílusa, és ragaszkodott karaktere kinézetének megváltoztatásához, bár Tarantino kezdetben ellenezte ezt, végül megmaradt a paróka.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·