FILMEZZUNK.HU
12 igaz történeten alapuló film 2016-ból, amit vétek lenne kihagyni

12 igaz történeten alapuló film a közelmúltból, amit neked is látnod kell

107675

Igaz történeten alapuló filmek a közelmúltból

A filmek, amelyek megtörtént eseményeket dolgoznak fel nem lehetnek unalmasak. A bemutatott karakterek valóságosak, a legtöbb esetben rendkívüliek, akiknek általában szörnyű megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük, hihetetlen érzelmekkel rendelkeznek, vagy fontos történelmi eseményeket kellett átélniük. Ma 12 valós eseményt bemutató filmet veszünk górcső alá az elmúlt évekből, amelyek garantáltan lekötik a figyelmünket az elejétől a végéig.

1. A táncos (La danseuse, 2016)

Loïe Fuller, a huszadik század fordulójának egyik leghíresebb francia táncosnője volt, aki egyebek mellett a festő Toulouse-Lautrec és a film nagyágyúi, a Lumiére fivérek munkásságára is nagy hatással volt. A filmdráma nem csupán a művésznő sikerének kulisszái mögé enged betekintést, de különös figyelemmel igyekszik megfejteni kapcsolatát a kor másik nagy csillagával, Isadora Duncannal is.

A táncos (La danseuse, 2016)

2. Genius (2016)

Minden idők leghíresebb könyvszerkesztője, Max Perkins olyan kiváló szerzők műveit felügyelte a Scribnernél, mint Thomas Wolfe, Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald. Az ő életén keresztül bepillantást nyerhetünk az irodalom születésének kulisszái mögé. A. Scott Berg többszörösen díjnyertes könyve nyomán.

Genius (2016)

3. Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Michael Edwards gyerekkori álma, hogy egyszer elinduljon az olimpián. A brit férfi azonban nem egy nagy sporttehetség. Amikor meglátja a négysáncversenyt a tévében, elhatározza, hogy ebben a számban, síugróként igenis el fog indulni a versenyen. Ahhoz, hogy teljesíthesse ezt a vágyát, egy karizmatikus edző veszi őt kezelésbe. Cél az 1988-as Calgary-ban tartott téli olimpia!

Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

4. A Snowden fájlok (Snowden, 2016)

Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, ám informatikusként helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül.

A Snowden fájlok (Snowden, 2016)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·