FILMEZZUNK.HU
12 igaz történeten alapuló film 2016-ból, amit vétek lenne kihagyni

12 igaz történeten alapuló film a közelmúltból, amit neked is látnod kell

107721

5. A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss, aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

6. A mélység kalandora (L’odyssée, 2016)

Jacques-Yves Cousteau (Lambert Wilson) a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.

A mélység kalandora (L'odyssée, 2016)

7. Haverok fegyverben (War Dogs, 2016)

A Haverok fegyverben című vígjáték Efraim Diveroli és David Packouz fegyverkereskedőkről szól, akik a Pentagonnal kötött szerződésük értelmében az Afganisztánban szolgálatot teljesítő amerikai erők felfegyverzését kapták feladatul. A veszélyes terepre érkezvén azonban minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy minél előbb hazatérhessenek.

8. Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon, 2016)

Mike Williams és munkatársai egy úszó olajfúró szigeten dolgoznak, amely valahol a Mexikói-öbölben áll. A férfinak hátra kell hagynia feleségét és kislányát, hogy itt dolgozhasson, de hát az olajfúró torony vezetőjeként muszáj ezt megtennie. Amikor az olajcég vezetője úgy dönt, hogy az ismert rizikófaktor ellenére végezzenek kísérleti fúrásokat, valami balul sül el: hatalmas robbanás következtében kigyullad az egész építmény. Mike-nak és munkatársainak menekülniük kell, hogy életben maradhassanak.

Mélytengeri pokol /Deepwater Horizon, 2016/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·