FILMEZZUNK.HU
Végre kiderült, hogy Sean Connery miért utasította vissza Gandalf szerepét

Végre kiderült, hogy Sean Connery miért utasította vissza Gandalf szerepét

604

Végre kiderült, hogy Sean Connery miért utasította vissza Gandalf szerepét

A Gyűrűk Ura trilógiájának készítőinek eredetileg nem Ian McKellen volt az elképzelése Gandalf szerepében. Azonban ma már nehéz elképzelni, hogy valaki más játszaná ezt az ikonikus szerepet. A nemrég megjelent könyv is alátámasztja, amely a filmtrilógiáról szól, és arról tanúskodik, hogy a rendező és a stúdió eredetileg más valakit szeretett volna.

Amikor a New Line Cinema összeállította a Gyűrűk Ura filmtrilógia költségvetését és biztosította Peter Jacksont, hogy minden a tervek szerint halad majd az 18 hónapos forgatás alatt, volt egyetlen feltételük: Sean Connery legyen Gandalf szerepére kiválasztva. Bár a rendező elismerte, hogy Connery kiváló színész, és biztosan megfelelt volna a szerepre, kétségei voltak afelől, hogy meg tudják-e győzni arról, hogy ilyen hosszú időre Új-Zélandra költözzön és három filmet forgasson le egyszerre.

Ekkor a stúdió azt ígérte Peter Jacksonnak, hogy olyan ajánlatot tesznek Sean Connerynek, amit nem tud visszautasítani. Azt ígérték, hogy a színész nemcsak több millió dolláros fizetést kap majd, hanem 15-20 százalékos részesedést is az összes bevételből. Végül elküldték a forgatókönyvet Connery Bahamákon lévő birtokára, de aztán hosszú hallgatás következett. A hetek lassan hónapokká váltak, de sem Peter Jackson, sem a stúdió nem kapott választ Connery-től. Ezért a rendező elővette a B tervet, vagyis Ian McKellent, akinek a neve már az elejétől fogva szerepelt a lehetséges színészek között.

A film készítői csak évekkel később egy interjúban tudták meg, hogy miért nem vállalta el Sean Connery a kétségkívül ambiciózus projektet. A színészlegenda egy beszélgetés során elárulta, hogy egyszerűen nem értette a forgatókönyvet. De nem csak A Gyűrűk Ura forgatókönyvével járt így, hanem például a Mátrixban is, amiben szintén ajánlottak neki egy szerepet. Az ilyen filmek már olyan megoldásokkal és technológiákkal készülnek, amiket a veterán színész már nem tudott igazán hova tenni.

“Ez nem egy jelenet a Faudából. Ez a való élet” – A népszerű sorozat sztárjai a fronton harcolnak

(Via mafab.hu)


Article Tags: · ·