FILMEZZUNK.HU
10 Danny DeVito film, amit mindenképpen látnod kell

10 Danny DeVito film, amit mindenképpen látnod kell

14626

6. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

Los Angelesben virágzik a korrupció, amelyet csillogás és káprázat övez. Történik egy gyilkosság, amelynek középpontjába Lynn (Kim Basinger), a magasabb körökben igencsak közkedvelt nő kerül. Elkezdődik a nyomozás a csodálatos villáktól a fülledt lokálokig, mindenkit megkörnyékez a kísértés és a vágy. De semmi nem az, aminek látszik.

Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

5. Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty, 1995)

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

 Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty, 1995)

4. Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo’s Nest, 1975)

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·