FILMEZZUNK.HU
11 színész, akik átformálták karakterüket, és ezzel megváltoztatták a forgatókönyvet

11 színész, akik átformálták karakterüket, és ezzel megváltoztatták a forgatókönyvet

1182

11 színész, akik átformálták karakterüket, és ezzel megváltoztatták a forgatókönyvet

A filmkészítési projekt nagy csapatmunkát igényel. Bár a rendezőé a végső szó, sokszor a színészeknek meghatározó szerepük van bizonyos jelenetekkel, vagy szereplőik jellemzőivel kapcsolatos döntésekben. Néhányan pedig alapjában változtatták meg karakterüket az adott filmben. A Filmezzünk.hu olyan filmek összeállítását hozta el nektek, ahol a színészek olyan döntéseket hoztak meg, amelyek messze eltértek a forgatókönyvben megírtaktól.

1. Jason Isaacs más megjelenést akart Lucius Malfoy kinézetével kapcsolatban a Harry Potter-sagaban.

Jason Isaacs nagyszerű munkát végzett az aljas Lucius Malfoy megformálásában, egy olyan varázslóként, aki könnyűszerrel becsmérli le az általa alacsonyabb rendű vagy nem aranyvérű varázslókat. Érdekes módon az eredeti ötlet az volt, hogy Lucius csíkos öltönyt visel, és rövid hajú, melyet fekete-fehér tincsek borítanak. Isaacs ezt visszautasította, mivel egy olyan karakter, mint Malfoy apja, “nem öltözködne mugliként”. Ezért azt javasolta, hogy viseljen inkább egy hosszú fehér parókát, és egy láthatóan hivalkodó varázslóruhát.

2. Crispin Glovernek mivel nem tetszettek a neki írt párbeszédek, jobbnak látta, ha gonosztevő karaktere inkább egy szót sem szólna a Charlie angyalaiban.

Crispin Glover alakította a rosszfiút a Charlie angyalai remake-jének folytatásában. Mikor felkérték, először visszautasította a szerepet, mert úgy gondolta, hogy karaktere párbeszédei egyszerűen rosszak úgy, ahogy vannak. Később viszont tett egy javaslatot, méghozzá azt, hogy szerepében egy néma gazembert játsszon el. McG rendező egyetértett az ötlettel, így Glover úgy volt egy film részese, hogy egy szót sem szólt.

3. Tom Cruise nem akart kevesebb ideig szerepelni a Múmiában.

A Múmia volt az Universal első és egyetlen kudarca olyan kísérlettel, hogy megpróbált megteremteni egy újfajta filmes univerzumot, mellyel újra akarta volna alkotni a klasszikus Múmia filmet. A Tom Cruise főszereplésével készült film esetében a produkció elkészülése sok időt vett igénybe, ugyanis állandóan változtatni kellett valamin. Tom nem volt elégedett a vásznon eltöltött idővel, így két forgatókönyvírót is felfogadott, hogy több képernyőidőt adjanak neki. Így a film popcorn-horror története helyett Cruisenak sikerült újra megcsillogtatni futótudását, bár ezúttal ez a film hátrányára vált.

4. Chris Hemsworth azt kérte, hogy változtathasson egy kicsit Thor hozzáállásán.

Chris Hemsworth, azaz Thor 2011 első része óta játssza a karaktert a Marvel Univerzumában. Mielőtt azonban belevágott volna a skandináv isten harmadik kalandjába a Thor: Ragnarök című filmben, a színész a következőt mondta: “A karakterem unalmas…”, ezért a stáb azt mondta: “Akkor csináljunk valami mást”. Ily módon Taika Waititi rendező lehetővé tette számára, hogy szórakoztatóbb és spontánabb karaktert alakítson ki magának.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·