FILMEZZUNK.HU
18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

6365

6.) Apád-anyád idejöjjön! (1998)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan kettős szerepben) megdöbbenve veszik észre, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek, és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.

7.) Monte Cristo grófja (1998)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt koholt vádak alapján letartóztatták és If várába zárták, ahol közel húsz évig raboskodott ártatlanul. Mikor végre sikerül megszöknie, ott áll névtelenül, Isten és ember által elfeledve egy számára ismeretlen világban. Érdekesség, hogy Gérard Depardieu jogtalan bebörtönzése miatt bosszúhadjáratot indított, hogy revansot vegyen. Fondorlatos tervének végrehajtásához négy személy bőrébe bújt, Edmond Dantes, Monte Cristo grófja, Busoni abbé és Lord Wilmore személyében.

8.) Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat (1999)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.

9.) Adaptáció (2002)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Charlie Kaufman (Nicolas Cage) úgy ír, ahogy él: nagy nehezen. Ikertestvére, Donald (Nicolas Cage) pedig úgy él, ahogy ír: őrülten és lazán. Susan (Meryl Streep) az életről akar írni, de nem is ismeri. John (Chris Cooper) élete pedig könyvért kiált. Négy élet – egy történet. Amely millióképpen érhet véget. Az elmésen felépített történet főhőse Charlie, akinek záros határidőn belül filmforgatókönyvet kell írnia egy bizonyos Susan “Az orchidea-rabló” című könyvéből. Mindenki hajtja a munkában, de Charlie semmire sem jut. Szerinte az egész nem filmrevaló. Ráadásul idegesíti ikertestvére is, aki zöldfülű forgatókönyvíróként máris több tehetséget mutat nála. A könyvben John az orchidea-rabló, aki mégis rabul ejti Charlie érdeklődését, ahogy annak idején az írónőét is. A készülő adaptációban végül is mindenkinek megvan a maga helye. Vagy nincs.

10.) Austin Powers – Aranyszerszám (2002)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal (Mike Myers), hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Fuxxi Kleopátrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót. Érdekesség, hogy Mike Myers a filmben Austin Powers, Dr. Genya, Aranyszerszám és Dagi Dög szerepeivel is azonosult.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·