FILMEZZUNK.HU
Harvey Weinstein szándékosan szúrt ki annak idején Robin Williamsszel

Harvey Weinstein szándékosan szúrt ki annak idején Robin Williamsszel

4833

Harvey Weinstein szándékosan szúrt ki annak idején Robin Williamsszel

El sem hisszük, de korunk egyik legnagyobb nevettetője, Robin Williams már kilenc éve, hogy itt hagyott minket. Ő volt az az elismert és közkedvelt imádnivaló ember, akit tényleg mindenki szeretett. Vagy mégsem? Annak ellenére, hogy a nézők megőrültek érte, a munkatársai pedig imádtak vele dolgozni, mégis voltak olyanok, akik ki akartak babrálni vele. Ilyenek például a Weinstein-fivérek is, akik idejekorán állították le a Good Will Hunting vetítéseit. Robin Williams filmeit kilómétereken át lehetne sorolni. Ott van a Mrs.Doubtfire – Apa csak egy van, Holt költők társasága, Jumanji,  Jó reggelt, Vietnám!, Ébredések, Patch Adams, Vén csontok, A szeretet szimfóniája és még sorolhatnánk.

A listának messze az élmezőnyében áll a Good Will Hunting, amiben Ben Aflleckkel és Matt Damonnal szerepelt együtt. A film több Oscar-díjat is elnyert, valamint a kasszáknál is elsöprő sikert aratott: azzal a 10 millió dolláros befektetéssel szemben, amibe került az elkészítés, a mozikban közel 226 millió dolláros összbevételt hozott az alkotás. A közelmúltban jelent meg Kevin Smith új könyve, a Kevin Smith’s Secret Stash: The Definitive Visual History címen. Az ezzel kapcsolatos interjúban osztotta meg a közönséggel, hogy szerinte a film jóval több bevételt is hozhatott volna, ha a Miramax, ami a Weinstein-fivérek által vezetett filmes forgalmazó cég, nem állítja le a vetítéseket idejekorán a tengerentúli mozikban.

Harvey és Bob Weinstein a forgatás kezdetekor még egy hagyományos szerződést írtak alá a sztárral, ami azt tartalmazta, hogyha a film eléri a száz millió dollár bevételt a pénztáraknál, akkor Williams ahhoz mérten sokkal több jutalékban részesül. Kevin Smith egyébként vezető producerként dolgozott a munkálatok során. Arra már nem emlékszik pontosan, mennyi is volt a megegyezett arány, lehet, hogy 50-50 százalék, de az biztos, hogy a híres komédiás nagyon jól járt ezzel az üzlettel. Smith állítása szerint senki nem számított rá, hogy ilyen gyorsan átlépik ezt az álomhatárt, ezért is nagyon furcsa, hogy olyan korán leálltak a vetítések. Meggyőződése, hogy ennek nem lehetett más oka, csak hogy kibabráljanak Robin Williamsszel.

„Emlékszem, amikor a filmet levették a műsorról, furcsa érzés volt, mert az volt bennem, hogy miért állítanák le, ha pénzt keresnek vele. Végül mégis megtették, mert a mozikban való forgalmazása azt jelentette, hogy a pénz nagy része Robinhoz kerül, míg az otthoni nézésre kibocsájtott felvételekből nem volt haszna. A kapzsiság miatt lehetetlenítették el.”

– olvashatjuk Kevin Smith állítását a Collider írásában.

Szerző: MéziMcFly

Mindenki megnyugodhat, durván korhatáros lesz a Deadpool 3!


Article Tags: · · ·