FILMEZZUNK.HU
20 átlagosnak hitt film, amitől garantáltan leesik az állad

20 átlagosnak hitt film, amitől leesik az állad

23901

20 átlagosnak hitt film, amitől leesik az állad

Ezek a filmek nem olyan széles körben ismertek, de millió mozizó a föld körül végtelenségig tudná nézni őket. Íme 20 átlagosnak hitt film, melyet megnézve, garantáltan helye lesz a kedvenceid között.

Van olyan film az életedben, aminek úgy indultál neki, mint egy átlagos filmnek, aztán a végére leesett az állad? Ha igen, írd meg nekünk a film címét hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy bővíthessük listánkat!

1. A mintatanár (Detachment, 2011)

Henry Barthes helyettesítő tanár, akinek soha nincs lehetősége annyi ideig tanítani egy-egy osztályban, hogy jobban megismerje a diákjait. A következő munkájánál azonban minden megváltozik, új világ tárul fel Henry előtt. Mindez három nőnek köszönhető: Meredtih-nek, az elsős diáknak, Ms. Madisonnak, a fiatal tanárnőnek és Ericának, az utcalányak.

A mintatanár (Detachment, 2011)

2. A leggyorsabb Indian (The World’s Fastest Indian, 2005)

Burt Munro egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került. Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A leggyorsabb Indian 2005

3. Fékezhetetlen (Lawless, 2012)

Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) Bondurant sikeres vállalkozás tulajdonosai Virginiában, ám a pénzükért meg is kel küzdeniük. A legendák övezte fivérek illegális szeszlepárlással és szeszcsempészettel keresik a kenyerüket, amire másokak is fáj a foga, többek között az újonnan kinevezett Rakes különleges ügynöknek (Guy Pearce). A testvérek nem adják meg magukat senkinek és semminek, még a törvénynek sem.

Fékezhetetlen (Lawless, 2012) - 05.01, Vasárnap 22:00, SuperTV2

4. Oldboy (2003)

A kislánya születésnapjára készülő férfit, Oh Dae-sut elrabolják, és tizenöt éven át fogva tartják egy szobában. Etetik, itatják, drogokkal tömik, egyetlen kapcsolata a világgal egy tévé, amelyből megtudja, feleségét meggyilkolták, s a tettel őt vádolják. Aztán ahogy fogságba került, úgy egyszer csak kiszabadul. Egy háztetőn találja magát, majd ismeretlen utcai suhancoktól pénzt és mobiltelefont kap, amelyen közlik vele: öt napot kap arra, hogy az okokat kiderítse.

Oldboy (2003)

5. Nebraska (2013)

Egy marketinghúzásnak köszönhetően többek között a nyugdíjas korú Woody Grantet is értesítik, hogy ha előfizet egy magazinra, plusz kihúzzák a nevét, akkor nyerhet egymillió dollárt. A férfi útra kel fiával a kisvárosból a nagy Nebraskába, hogy személyesen vegye át a nyereményét.

Nebraska (2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·