FILMEZZUNK.HU

Most lenne 83 éves Bruce Lee – Íme 12 megdöbbentő tény a legendás színészről

11673

Érdekességek Bruce Lee színészről

Bruce Lee hongkongi származású, népszerű kínai harcművész, színész, rendező, producer és forgatókönyvíró a napokban ünnepelné 81. születésnapját. A Time magazin a 20. század legfontosabb személyei közé sorolta, míg a Variety a 20. század 100 ikonja között tartja számon. Széleskörűen elfogadott, hogy nagy hatást gyakorolt a populáris kultúrára. 18 évesen néhány dollárral a zsebében és gyenge angol nyelvtudással a tarsolyában hajózott át Hong Kong-ból Amerikába, ahonnan meg sem állt a világhírnévig. Az alábbiakban róla mutatunk be néhány érdekességet, amit nagy valószínűséggel nem gondoltál volna.

12 megdöbbentő tény a legendás Bruce Lee-ről

12. Bruce Lee születési neve Lee Jun-fan. A Jun jelentése „gazdaggá tenni”, míg a Fan kettős jelentésű, egyrészt születési helyének kínai nevére utal, másrészt „kerítés”, illetve „határország” jelentésű.

11. A filmes karrierje során a Lee Siu-lung nevet használta (a siu lung, pinjin átírással xiao long jelentése „kis sárkány”).

10. Édesanyja német gyökerekkel rendelkezik, édesapja kínai származású operaénekes volt.

12 megdöbbentő tény a legendás Bruce Lee-ről

9. A University of Washingtonon filozófiát tanult, tanulmányai során pedig több nyelvet is elsajátított. Az angol mellett folyékonyan beszélt kantoni, japán és mandarin nyelven is.

8. Egyetemi évei alatt tánctanítással, majd harcművészet-oktatással tartotta fenn magát.

7. A fiatal Lee nem volt barátkozós típus, így ahelyett, hogy a környékbeli gyerekekkel játszott volna az udvaron, kung-fuval kezdett el foglalkozni. Tizenhárom éves volt, amikor Yip Man Wing Chun-mester tanítványa lett kínai harcművészetben, de más sportokat is űzött, például bokszolt és vívott.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · ·