FILMEZZUNK.HU

Most lenne 83 éves Bruce Lee – Íme 12 megdöbbentő tény a legendás színészről

11702

6. Fontos állomásnak bizonyult a karrierjében, hogy több ismert színész, köztük Steve McQueen és James Coburn is harcművészeti leckéket vett tőle. Ennek köszönhetően a Hollywoodban csak Kis Sárkányként emlegetett Burce Lee előtt kinyíltak Hollywood korábban zárt ajtói.

5. Védjegyévé vált, hogy a harc jelentek során különböző állatok hangjait imitálta.

4. Negyedik filmje, A sárkány közbelép premierje előtt, 1973. július 20-án váratlanul halt meg, a boncolás szerint allergiás volt a korábban bevett fájdalomcsillapító egyik összetevőjére.

12 megdöbbentő tény a legendás Bruce Lee-ről

3. Jackie Chan kaszkadőr volt A sárkány közbelép (1973) forgatásán, és az egyik jelenetnél Bruce Lee véletlenül megütötte őt. Azonnal bocsánatot kért, és megígérte neki, hogy játszhat az összes filmjében. Sajnos meghalt, mielőtt az ígéretét teljesíthette volna.

2. Brandon Lee, Bruce Lee fia hasonló tragikus körülmények között egy filmforgatáson vesztette életét, aki A holló (1994) című film forgatásán hunyt el egy véletlen baleset következtében. A forgatókönyv szerint az adott jelenetben, miután rálőnek a színészre állva kellett volna maradnia, azonban Brandon Lee összeesett. A fegyverben éleslőszer volt, vaktöltény helyett.

1. Csillaga van a hollywoodi hírességek sugárútján és a hongkongi hírességek sugárútján, utóbbin szobrot is emeltek a tiszteletére.

12 megdöbbentő tény a legendás Bruce Lee-ről

Sokkoló fotók Zac Efron-ról – Az egykori szívtipró arcát fel sem lehet ismerni

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT és ITT)

//milos//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · ·