FILMEZZUNK.HU
Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

14882

Jeff Bridges legjobb filmjei

Jeff Bridges amerikai színész, zenész, producer, fényképész. Karakteres, karakán megjelenésű férfi, ösztönös, többrétű tehetség, akit olyan legendás filmalkotásokból ismerhetünk, mint a Nagy Lebowski, a Halászkirály legendája vagy a Félszemű. Az Őrült szív c. filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták 2010-ben. Feleségét 1975-ben ismerte meg a Rancho Deluxe forgatása idején, azóta is együtt vannak, három lányuk van. Jeff a napokban ünnepli születésének a 74. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük a tíz kedvenc alkotásunkat tőle. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jeff Bridges produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Talajfogás (Stick It, 2006)

Haley Graham (Missy Peregrym), a lázadó egykori tornászlány mindig is gyűlölte a szabályokat. Amikor összetűzésbe kerül a törvénnyel, olyan büntetés vár rá, ami még a börtönnél is rosszabb: beíratják az ország legszigorúbb tornászakadémiájára, ahol a legendásan morózus Burt Vickerman (Jeff Bridges) készül épkézláb sportolót – és nem utolsósorban embert – faragni a kétségkívül tehetséges lányból. Haley először megpróbál ellenszegülni a reguláknak, ám idővel megtanulja, hogy barátok segítségével még szabályok betartása mellett is önmaga maradhat.

Talajfogás (Stick It, 2006)

9. K-Pax – A belső bolygó (K-Pax, 2001)

Prot (Kevin Spacey) egy ártalmatlan figura, akit valahogy elkapnak a rendőrök, ugyanis több rablótámadásnál is ott lábatlankodik. Prot a rendőrségen fura megjegyzéseket tesz, például, hogy ezen a bolygón nagyon erős a fény. A K-PAX-en, szülőbolygóján nagyobb a homály. Így kerül a képbe egy helyi kórház pszichiátere, Dr. Mark Powell (Jeff Bridges). Prot az ő gondozásába kerül. Powell egy sokat látott, tapasztalt orvos, aki megpróbál a dolgok végére járni. A férfi azt állítja, hogy tényfeltáró küldetésen van a Földön, és még a nyár vége előtt hazatér. Powell viszont sokkal földhözragadtabb magyarázatot keres Prot furcsa viselkedésére.

K-Pax - A belső bolygó (K-Pax, 2001)

A film alapjául szolgáló regény szerint Prot kedvenc filmje a Csillagember (1984), amiben egyébként Jeff Bridges is szerepelt. Az eredeti tervek szerint Prot szerepét Will Smith játszotta volna, Powell doktort pedig Kevin Spacey. Miután Smith kilépett a filmből Spacey úgy döntött, inkább Prot szerepét szeretné eljátszani.

8. Vasember (Iron Man, 2008)

Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak (Robert Downey jr.) hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Afganisztánban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág a szuperhős-karrierjébe. Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. A szuperhős szerepet és az ezzel ráruházott felelősséget azonban nem könnyű elviselni, Stark épp ezért egy idő után alkoholista lesz.

A készítők mindenképpen szerettek volna egy erősebb érzelmi szálat a filmbe, ezért a fő gonosz (Jeff Bridges) és a főszereplő (Robert Downey jr.) között egy erősebb érzelmi kötelék kiépítésére törekedtek. A Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott 266 kritika alapján.

7. Tükröm, tükröm (The Mirror Has Two Faces, 1996)

Rose (Barbra Streisand) irodalmat tanít a Columbia egyetemen. A diákjai szeretik, a kollégái elismerik. Mégis hiányzik valami fontos az életéből: a szerelem. Gregory (Jeff Bridges) matematikaprofesszor ugyanazon az egyetemen, és végképp elege van a vad, szenvedélyes viszonyokból, ezért apróhirdetés útján akar olyan társat találni, akivel érett, intellektuális, ám szexmentes kapcsolatot teremthet. Rose nővére, Claire (Mimi Rogers) összehozza őket. Szellemileg nagyon izgalmasnak ítélik egymást, és vonzalmukat formabontó házassági szerződéssel pecsételik meg, amelyből száműzik a testiséget. Csakhogy a természet fittyet hány a papírokra.

Tükröm, tükröm (The Mirror Has Two Faces, 1996)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·