FILMEZZUNK.HU
Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

14915

3. A félszemű (True Grit, 2010)

Mattie Rosst (Hailee Steinfeld) a bosszú hajta, hogy megtalálja és megölje Tom Chaneyt (Josh Brolin). A férfi ugyanis hidegvérrel és gyáván ölte meg apját, és ez nem hagyja nyugodni a lányt, aki az iszákos és mogorva Rooster Cogburn (Jeff Bridges) békebíró segítségét kéri. A férfi minden tiltakozása ellenére belekeveredik a lány bosszú-hadjáratába, és még az ellenséges indiánok földjére is behatolnak, hogy elkapják a férfit a texasi ranger (Matt Damon) előtt. Az utazás és az összezártság nem csak a lánynak, a kiábrándult férfinek is olyan tanulságokkal szolgál, amik megváltoztatják az életét.

A Rotten Tomatoes oldalán 96%-os értékelést kapott 262 kritika alapján. Jeff Bridges első instrukciója, amit a rendezőktől kapott, az volt, hogy felejtse el a John Wayne-féle előzményt. A filmet 10 Oscar-díjra jelölték, amiből egyet sem nyert meg – így bevonult a filmtörténelembe, mint az egyik legtöbb jelölést kapott Oscar-díj nélküli film.

2. Őrült szív (Crazy Heart, 2009)

Bad Blake (Jeff Bridges) egy leharcolt, kiégett és kérges szívű countryénekes, túl sok tönkrement házassággal és túl sok, utazással töltött évekkel a háta mögött, ráadásul mindezt – túl sokszor – alkoholmámorban. Egy újságírónővel, Jeanne-nel (Maggie Gyllenhaal) való találkozása sorsfordító lehet számára, mivel Jean átlát a kiélt lelkű zenész szívének kemény páncélján, és felfedezi benne azt az embert, aki ő valójában…

Jeff Bridges Oscar-, és Golden Globe-díjat kapott az alakításáért, de nem szánt kiemelt helyet a szobroknak, sőt, állítólag azt sem tudja, hol van.

1. A nagy Lebowski (The Big Lebowski, 1998)

Jeff Lebowski cimboráihoz hasonlóan békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc italát, és törzshelyének kedvenc tekepályáján döntögeti a rekordokat. Azonban idilli élete gyökeresen megváltozik, miután két gengszter egy félreértés kapcsán betör a lakásába, és összepiszkítja dédelgetett perzsaszőnyegét. Jeff ekkor felkeresi névrokonát, az igazi Lebowskit, hogy tisztázza magát és kártérítést kérjen, ám az öreg milliomos üzletet ajánl neki: szerezze vissza “elrabolt” feleségét.

A nagy Lebowski (The Big Lebowski, 1998)

A Premiere 2006-ban minden idők legjobb 50 vígjátéka közé választotta A nagy Lebowskit. A produkció rajongói 2002-ben útjára indították a Lebowski Fesztivált, melyet azóta is minden évben megtartanak. A rendezvénynek adott már otthon Los Angeles, New York, Seattle, Las Vegas, Austin és az Egyesült Királyság is. Érdekesség még, hogy a főszereplő Töki ruháinak többsége Jeff Bridges sajátja, beleértve a papucsát is.

Így néz ki a Függetlenség napja édes kisfiúja 27 év eltelte után

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jeff Bridges produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·