FILMEZZUNK.HU
Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Jeff Bridges 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

14914

6. Az utolsó mozielőadás (The Last Picture Show, 1971)

Egy texasi kisváros 1951-ben, röviddel a koreai háború előtt: a két kamasz, Sonny (Timothy Bottoms) és Duane (Jeff Bridges) a középiskola utolsó osztályát végzi, ez azt is jelenti számukra, hogy búcsút kell venniük ifjúságuktól, az illúzióiktól – és a mozitól. Többnyire az öreg Sam (Ben Johnson) biliárdszalonjában töltik el az időt, lányokról beszélgetnek, és terveket kovácsolnak. Az utolsó este, mielőtt Duane katonaként Koreába indul, a két barát még megnézi városkájuk mozijának utolsó előadását: Howard Hawks “Vörös folyó”-ját, azután a mozi örökre bezár.

Az utolsó mozielőadás (The Last Picture Show, 1971)

Esztétikai szempontból készítették el a filmet fekete-fehérben, ami ekkortájt meglehetősen ritka volt. A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

5. Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

A Halászkirály legendája című filmdrámában egy rádiós műsorvezető csupán heccből, a női nem kiirtására szólítja fel egyik betelefonálóját. Ám valaki, aki hallgatja a műsort, komolyan veszi a kijelentést és gyilkos ámokfutásba kezd, a műsorvezetőt pedig kirúgják állásából. A férfi az alkoholba menekül és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. Nehezen dolgozza fel egyrészt a véletlen kijelentésből fakadó tett következményét, másrészt a szakmai sikertelenséget. Egy napon rablótámadás éri és egy hajléktalan férfi siet segítségére, aki középkori lovagnak képzeli magát.

Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

4. Vágta (Seabiscuit, 2003)

Az élet lóverseny. E film három főszereplőjének biztosan az: számukra a lovi kárpótlás mindenért, amit elvesztettek, és jutalom mindazért, amit sosem nyertek meg. Egy karrierje mélypontjára kerülő zsokét, egy szörnyű tragédiákból kilábaló milliomost és egy öregedő cowboyt egymás mellé sodor a véletlen: egy a versenyzéshez túl alacsony ló körül találkoznak, és egy elvarázsolt pillanat megérteti velük, hogy ez a ló megváltoztathatja az életüket. Mert különleges. A különleges ló és a különleges emberek találkozásából aztán olyan fantasztikus események következnek, amelyek nem csak a lóversenyre járók számára válnak emlékezetessé…

Vágta (Seabiscuit, 2003)

A film valós és megtörtént eseményeken alapul!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·