FILMEZZUNK.HU
12 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál John Malkovich-ról

12 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál a születésnapját most ünneplő John Malkovich-ról

12676

Érdekességek John Malkovich színészről

John Gavin Malkovich Emmy-díjas és kétszeresen Oscar-díjra jelölt amerikai színész. Egyike a legkiemelkedőbb amerikai színházi színészeknek, de Magyarországon inkább a mozi világából ismerik. Pozitív és negatív karaktereket egyaránt hitelesen alakít, amiket mindig aprólékosan dolgoz ki. John Malkovich napra pontosan 70 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, melynek alkalmából igyekszünk egy picit jobban megismertetni a kedves Olvasóinkkal.

Érdekességek John Malkovich színészről

1. John Malkovich apai ágról horvát származású, míg édesanyja skót, angol, francia és német illetőségű családból ered. Apai nagyszülei az Osztrák–Magyar Monarchia idején vándoroltak Ozalyból az Egyesült Államokba.

2. Malkovich a Benton High School gimnáziumban töltött évei alatt már játszott különböző darabokban. Az iskolában tagja volt egy folk/rock triónak.

Érdekességek John Malkovich színészről

3. Egyetemi tanulmányait a Kelet-Illinoisi Egyetemen kezdte, majd az Illinoisi Állami Egyetemen fejezte be, színház szakon, bár diplomáját csak 2005-ben kapta kézhez – utolsó vizsgájáról ugyanis, mivel a teremben „meleg volt és büdös”, inkább kisétált.

4. 1984-ben debütált a Broadwayn, Arthur Miller Az ügynök halála című drámájában Dustin Hoffman oldalán játszotta Biffet.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·