FILMEZZUNK.HU
Már 69 éves Tutajos a Tüskevárból! Seregi Zoltán nagyon jól tartja magát mind a mai napig

Már 70 éves Tutajos a Tüskevárból! Seregi Zoltán nagyon jól tartja magát mind a mai napig

51136

Már 70 éves Tutajos a Tüskevárból! Seregi Zoltán nagyon jól tartja magát mind a mai napig

Fekete István Tüskevár című könyvéből emlékezetes filmsorozat is született: szinte nincs olyan nyári szünet, amikor a köztévé le ne adná. Az 1966-ban készült és egy évvel később bemutatott, fekete-fehér ifjúsági sorozat gyerek főszereplője már 70 éves. Az 1953. június 7-én született Seregi Zoltán egy véletlennek köszönhette, hogy a több mint ötven éve bemutatott alkotásban ő játszhatta Tutajost.

Seregi Zoltán

Édesapja, Seregi László, a debreceni Csokonai Színház egykori igazgatója éppen egy televíziós produkciót forgatott, amikor Fejér Tamás, a Tüskevár rendezője a főszereplőre kereste a megfelelő karaktert.

“Ott lábatlankodtam a forgatáson, és az ő asszisztense lett a későbbi Tüskevárnak is az asszisztense. Ő kérte meg apámat, engedje meg, hogy megmutasson a rendezőnek, Fejér Tamásnak, mert ilyesforma gyereket keresnek. Apám nem nagyon örült neki, de aztán másnap mégiscsak elvittek, csináltak egy próbafelvételt, a következő nap pedig közölték, hogy én leszek Tutajos. Ez a szereplőválogatás utolsó szakaszában volt, állítólag már csak ketten voltak esélyesek, amikor én bekerültem kívülről.”

– mesélte Seregi.

Már 69 éves Tutajos a Tüskevárból! Seregi Zoltán nagyon jól tartja magát mind a mai napig

Seregi Zoltán nem tudott szabadulni a színjátszás bűvköréből, de nem színészként, hanem édesapjához hasonlóan rendezőként találta meg a helyét. 1980-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán. 15 éve a Békéscsabai Jókai Színház rendezője, majd 2015 decemberében egyhangúlag kinevezték a teátrum igazgatójává.

Emlékszel rá? Így néz ki napjainkban a Szomszédok egykori sármos erdésze

(Via Femina.hu)


Article Tags: · · · ·