FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood már 93 éves, ám most újra rendezésre adta a fejét

Clint Eastwood már 93 éves, ám most újra rendezésre adta a fejét

1625

Clint Eastwood már 93 éves, ám most újra rendezésre adta a fejét

Irigylésre méltó Clint Eastwood máig aktív filmbéli élete. Clint Eastwood 92 évesen újra rendezői székbe ül, hogy tárgyalótermi drámát rendezzen a Warner Brosnak. A Juror No. 2. (A 2-es számú esküdt) előkészületei már javában tartanak.

A 93 éves Clint Eastwood a georgiai Savannah-ban forgatja Juror No. 2 című filmjét – számolt be róla szerdán a People.com portál. A Juror No. 2 (Kettes számú esküdt) főszerepeit Nicholas Hoult és Toni Collette alakítja, de Kiefer Sutherland és Zoey Deutch is játszik majd a filmben. Hoult a címszereplőt alakítja, aki egy gyilkossági ügy tárgylásán rájön, hogy felelős lehet az áldozat haláláért, és azzal az erkölcsi dilemmával szembesül, hogy feladja magát, vagy hagyja az ártatlan vádlottat elítélni. Collette a vádat képviselő ügyészt játssza.

Clint Eastwood legutóbb 2021-ben rendezett filmet Cry Macho – A hazaút címmel, ami egyben színészi visszatérése is volt. Clint Eastwood a rendezést amolyan második karriernek szánta, ám végül nagyobb kritikai elismeréseket kapott rendezéseiért, mint színészi játékáért valaha is. Ismert filmjei közé tartozik a Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, A dicsőség zászlaja és a Levelek Ivo Dzsimáról.

2006-tal bezárólag huszonhét – nagyon változatos műfajú, többségében személyes indíttatású – filmet rendezett, jól ismert a filmiparban hatékonyságáról és azon törekvéséről, hogy filmjeit lehetőség szerint alacsony költségvetésből készítse el. Eddigi pályafutása során 5 Oscar (köztük egy életműdíj) és 102 más díjat nyert és összesen 64 jelölést kapott. A 93 éves Eastwood úgy véli, a kor csak egy szám és nem szabad hagyni, hogy bármiben is megállítson, semmihez nem lehet túl öreg az ember.

50 évvel ezelőtti megszólalásáért került tűz alá a 93 éves Clint Eastwood, akit rasszistának gondolnak

(Via magyarnemzet.hu)


Article Tags: ·