FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb film Samuel L. Jackson-tól, amiket kár lenne kihagyni

A 12 legjobb film Samuel L. Jackson-tól, amiket kár lenne kihagyni

819

Samuel L. Jackson legjobb filmjei

Samuel Leroy Jackson Oscar-díjra és négyszeresen Golden Globe-díjra jelölt amerikai színész és producer. Hírnevet az 1990-es évek elején szerzett néhány kritikai sikert aratott alakításával, s azóta élvonalbeli filmsztárrá és kulturális ikonná nőtte ki magát; számos sikerfilmben tűnt fel, főként akciófilmekben. A színész már közel 120 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepet. Samuel L. Jackson a napokban ünnepli születésének a 75. évfordulóját, melynek alkalmából kiválogattuk egy listába az általunk legjobban szeretett filmjeit. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Samuel L. Jackson produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. Kiképzőtábor (Basic, 2003)

Nathan West (Samuel L. Jackson) őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnt. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a történtek nyomozására kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgatótiszt lett.

Kiképzőtábor (Basic, 2003)

11. Ki a faszagyerek? (The Man, 2005)

Vann (Samuel L. Jackson) ügynök mindig elkapja a rosszfiúk grabancát, ezúttal azonban valami más akad a kezei közé, mikor az üldözőbe vett fegyverkereskedő vevőjéről kiderül, hogy csak egy egyszerű flótás, aki rossz időben volt rossz helyen. Vann nem csügged, inkább ráveszi a szemlátomást beszédkényszerben szenvedő kisembert (Eugene Levy), hogy maradjon szerepben, aztán majd meglátják…

Ki a faszagyerek? (2005)

10. Sokkal több mint testőr (The Hitman’s Bodyguard, 2017)

A világ legjobb testőre új ügyfelet kap: egy bérgyilkost kell védenie, akinek tanúskodnia kell majd a Nemzetközi Bíróságon. Ahhoz azonban, hogy élve megússzák az egészet, és eljussanak Londonból Hágába, a bírósági tárgyalásig, félre kell tenniük minden nézetkülönbségüket, és együtt kell működniük.

Sokkal több mint testőr (The Hitman's Bodyguard, 2017)

9. Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja (Samuel L. Jackson) végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·