FILMEZZUNK.HU

12 ügyvédes film, amit vétek lenne kihagyni

1341

8. Ha ölni kell /A Time to Kill, 1996/

Bírósági tárgyaláson Carl Lee (Samuel L. Jackson) lelövi azt a két férfit, akik megerőszakolta a kislányát. A börtönbe került apát egy fiatal ügyvéd Jake Brigance (Matthew McConaughey) szembesült vele, hogy Carlt egy korábbi eset motiválta, ahol az elkövetők szabadon távozhattak a bíróságról. Jake minimális esélyt lát a győzelemre, főleg amikor megtudja, hogy az államügyész nem más, mint Rufus Buckley (Kevin Spacey). Az egyre nagyobb ügyben, amely kezd botrányba fulladni nagy segítséget jelent a tehetséges egyetemista Ellen Roark (Sandra Bullock). Ám a fiatal ügyvédnek még így is az alkoholista mentor támogatására lesz szüksége.

Ha ölni kell (A Time to Kill)

7. Philadelphia – Az érinthetetlen /Philadelphia, 1993/

A sikeres ügyvéd, Andrew Beckett (Tom Hanks) egyetlen féltve őrzött titka, hogy homoszexuális. Mikor kiderül, hogy elkapta a halálos AIDS vírust, vállalata mondvacsinált okokból kirúgja, és ezzel derékba töri a karrierjét. Beckett elhatározza, nem hagyja annyiban a dolgot, és pert indít, azonban a cég hírneve miatt nem akad egyetlen ügyvéd sem, aki elvállalná az esetét. Végül az afroamerikai ügyvédhez, Joe Millerhez (Denzel Washington) fordul, aki ugyan személy szerint előítéletekkel viseltetik a melegek iránt, de a pénz miatt mégis vállalja az ügyet. Hamarosan rá kell jönnie, hogy az előítéletek, amelyekkel Andrew küzd, nem különböznek azoktól, amelyekkel neki kellett megbirkóznia.

Philadelphia - Az érinthetetlen (Philadelphia, 1993)

6. Az esőcsináló /The Rainmaker, 1997/

Rudy Baylor (Matt Damon) egy átlagosnak mondható ügyvédjelölt, aki úgy érzi, hogy fantasztikus ügyeket, gazdag ügyfelekkel fog végezni a lehető legfantasztikusabb módon. Az álláskeresés során kiábrándító pofonokat kap az élettől és belecsöppen a realitásba. Első megbízása egy igazán lehangoló ügy, amelyben Ray Black leukémiában szenved, és éppen haldoklik, mert egy biztosítótársaság nem volt hajlandó fizetni a csontvelő átültetésének költségeit. Amikor szembeszáll a hatalmas céggel, akkor szembesül vele, hogy egy olyan korrupt világgal találkozott szembe, amely a legvadabb fantáziáit is felülmúlta.

Az esőcsináló /The Rainmaker, 1997/

5. Az ördög ügyvédje /The Devil’s Advocate, 1997/

Kevin Lomax rendkívüli meggyőzőerejével minden ügyét megnyeri, gyönyörű és bájos felesége van, munkájában és magánéletében is szerencsés. Egy napon szokatlan állásajánlatot kap. Egy New York-i cég megbízottja keresi fel, mondván, már régóta figyelik Kevin teljesítményét, s ilyen remek munkaerőre nekik is szükségük lenne. A kísértések sorát John Milton, a rejtélyes vezető is folytatja, de persze sokkal többről van szó, mint egy pénzes zsákról…

Az ördög ügyvédje (Devil's Advocate, 1997)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·