FILMEZZUNK.HU

12 ügyvédes film, amit vétek lenne kihagyni

1336

4. Tiszta ügy /High Crimes, 2002/

Claire (Ashley Judd) egy befolyásos fiatal ügyvédnő, akinek az élete gyökeresen megváltozik, amikor egy sikertelen rablás után felkeresi őket az FBI és szeretett férjét, Tomot (James Caviezel) tartóztatják le. A vád nem más, minthogy a férfi régóta körözött katonaszökevény, aki El Salvadorban rengeteg civilt gyilkolt meg és 15 év elteltével is bujkál a hatóságok elől. A férj beismeri, hogy valóban álnevet használt és tényleg részt vett egy titkos akcióban, de azt is elmondja feleségének, hogy bűnbakot akarnak csinálni belőle. Claire kétségbeesésében keres egy tapasztalatokkal rendelkező jogászt. Sikerül kifognia az egykoron sztárügyvédként ténykedő Charlie Grimest (Morgan Freeman) katonai jogász személyében. Claire először csak karrierjét veszélyezteti férjéért később már az élete árán is megvédené.

12 ügyvédes film, amit vétek lenne kihagyni

3. A bíró / The Judge, 2014/

Hank Palmer (Robert Downey jr.) dörzsölt New Yorki ügyvéd, aki az édesanyja temetésére tér vissza a szülővárosába. Ennek kapcsán kénytelen találkozni apjával, aki bíróként dolgozik és akivel évekkel ezelőtt megromlott a viszonya. Joseph (Robert Duvall) mit sem változott az elmúlt időszakban, ugyanolyan makacs, mint amilyen korábban volt, ráadásul egy gyilkosságnak az elkövetésével is vádolják. Hank-ben felébred a szeretet és megakarja menteni apját, viszont ehhez az ő makacsságával is meg kell küzdenie.

A bíró 2014

2. Az igazság ára /The Lincoln Lawyer, 2011/

Michael ,,Mick,, Haller (Matthew McConaughey) eddigi munkái során pitiáner bűnözők védelmét látta el. Egy eset során egy gazdag Beverly Hills-i playboy ügyét bízták rá, akit emberöléssel vádolnak. Mick úgy érzi ezzel az esettel, hogy a legszerencsésebb ügyvéd. Úgy gondolja egy könnyű ügyről van szó, ám ami pofonegyszerűnek ígérkezik nem biztos, hogy az is. Hamarosan a ügy halálos játszmává alakul át. Mick-nek a saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie a mesteri manipulátor mellett.

Az igazság ára (2011)

1. Egy becsületbeli ügy /A Few Good Men, 1992/

Kuba amerikai zónájában látszólag tiszta dolog történik a haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Az eset nagyon gyors megoldást igényel így a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemlét követően azonban mégsem tűnik annyira szimplának és egyszerűnek az ügy. A nyomozás során rádöbbenek, hogy egyre kesze-kuszábbak a szálak és minden bonyolultabb, mint aminek látszik.

Egy becsületbeli ügy (1992)

+1 Brilliáns elmék /Suits, 2011/ – sorozat

Harvey Specter (Gabriel Macht) New York egyik legjobb, legdörzsöltebb ügyvédje, aki minden esetet képes megoldani, nincs előtte lehetetlen. Mike Ross (Patrick J. Adams) rendkívüli képességekkel van megáldva, aki ugyan letette a jogi szakvizsgát de sosem járt egyetemre. Egy szerencsés véletlen során találkoznak egymással és Harvey úgy dönt alkalmazza a fiút.

12 ügyvédes film, amit vétek lenne kihagyni

Elképesztő, de Taylor Lautnernek már hétévesen is kockás volt a hasa (Fotó!)

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·