FILMEZZUNK.HU
David Gulpilil tragikus története

David Gulpilil tragikus története

14435

David Gulpilil tragikus története

Ő volt Krokodil Dundee őslakos barátja. David Gulpilil ausztrál őslakos színész, akit összesen 40 filmben és sorozatban láthattunk a pályája során. 68 évesen tüdőrákban halt meg a színész, aki 1971 és 2019 között színészkedett. Sokan a Krokodil Dundee-ból emlékezhetnek rá, ahol a címszereplő őslakos barátját, Neville Bellt játszotta.

Meghalt Krokodil Dundee őslakos barátja, David Gulpilil

Gulpilil 1953. július elsején született az ausztrál Maningrida nevű kisvárosban. David Gulpilil első filmes szerepe az 1971-ben megjelent Vándorrege című filmben volt látható, a továbbiakban pedig olyan produkciók kapcsán ismerhette meg őt a szélesebb nézőközönség, mint az 1976-os A vihar fia, az Ausztráliában és Az őslakosban is, miközben olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Wim Wenders (A világ végéig), Peter Weir (Utánam a vízözön), Philip Kaufman (Az igazak) vagy Philip Noyce (1200 mérföld hazáig).

David Gulpilil tragikus története

Sorozatok közül újabban A hátrahagyottakban szerepelt két epizódban, utolsó filmje a Viharfiú volt. A Yolngu őslakos származású színésznél 2017-ben diagnosztizáltak tüdőrákos megbetegedést. 68 éves korában sajnos szervezete nem bírta tovább a harcot a gyilkos kórral szemben. Nyugodjék békében!

Így néz ki napjainkban Elliott Page, akit Ellen Page néven ismert meg a világ

(Via Origo.hu)


Article Tags: · ·