FILMEZZUNK.HU
Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

2318

3. Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

1971-ben a virginiai Alexandria városában épp csak megkezdődött a faji elkülönítés felszámolása. Két iskola összevonása, majd egy új, színes bőrű futballedző, Herman Boone (Denzel Washington) kinevezése után a feszültségek egyre fokozódnak. A fehérekből álló Titánok nevű csapat tagjai nehezen fogadják el Boone vezetését, ám hamarosan felismerik, hogy a gyűlölködés felesleges, és a legnagyobb erő az összefogásban rejlik. A bajnokságban való sikeres szerepléshez a Titánok csapatának egységre van szüksége!

Emlékezz a Titánokra! (Remember the Titans, 2000)

A film megtörtént eset alapján készült. A produkció megtalálható az általunk összeállított, legjobb amerikai focis filmek listánkon is, ahol még előkelőbb helyen helyezkedik el. Amerikai focis toplistánkat IDE KATTINTVA olvashatod el.

2. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas (Denzel Washington) teljesen észrevétlen maradt, míg a belváros egyik fekete gengszerterének szűkszavú sofőrje volt. De főnöke hirtelen halálakor úgy dönt, eljött az ő ideje, és hatalomra tör. Elkezdi megvalósítani önmagát, és kiépíti saját hálózatát. Richie Roberts (Russell Crowe) az igazi becsületes rendőr, akit társai nem tartanak sokra, mivel nem elég dörzsölt. Lucas és Roberts az ellenkező oldalon ugyan, de szigorú morális rendszert követve vállalják a magányos farkas szerepét. Ahogy a maffiavezér hatalma kiteljesedik, a rendőr egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elcsípje a drogbárót.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Denzel Washington a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára, illetve a legjobb férfi főszereplőnek járó díjára is. Az elfeledett SID 6.7 – A tökéletes gyilkos (1995) című sci-fi akció-thrillerben Denzel Washington játszotta a heroikus zsarut, és az akkor még ismeretlen Russell Crowe-ot láthattuk a rosszfiú szerepében.

1. A tűzben edzett férfi (Man on Fire, 2004)

Samuel Rampos (Marc Anthony) iparmágnás a rejtélyes módon szaporodó gyermekrablási ügyek miatt felbérli az egy egykori titkos ügynököt és bérgyilkost, John Creasyt (Denzel Washington), hogy feleljen családja biztonságáért. Bár Creasy eleinte nem különösebben kedveli a feladatot, és nehezére esik elviselni a család éles eszű kislányát, a kilenc éves Pitát (Dakota Fanning), aki folyton kényelmetlen kérdésekkel zaklatja, végül mégis megkedvelik egymást. Mikor a kislányt elrabolják, Creasy érzi, nem ülhet tétlenül.

A tűzben edzett férfi (Man on Fire, 2004)

Gyakorlatilag a Top5-ben található filmek közül bármelyik szerepelhetne az első helyen, ám most erre az igazán izgalmas akciófilmre esett a választásunk. Tony Scott azután állt elő a szereposztással, hogy egy orvosi rendelőben véletlenül összefutott Denzel Washingtonnal. Miután előző este látta Dakota Fanning alakítását a Nevem Sam-ben, és úgy gondolta, érdekes lenne a két színészt egy filmben látni.

+1 Kerítések (Fences, 2016)

Denzel Washington nem csak a főszerepet játssza, de ő maga is rendezte az alkotást. Egy afro-amerikai apa (Denzel Washington) küzd a családjáért az Egyesült Államokban, az 1950-es években. Szeretne minél jobb életkörülményeket biztosítani nekik a feketék és fehérek közötti feszültségek, a fajgyűlölet korában.

Kevin James felesége igazi bombanő – Már 19 éve bolondul gyönyörű feleségéért

Még egyszer megjegyeznénk, hogy toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Denzel Washington produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//GSZ//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·