FILMEZZUNK.HU
Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Denzel Washington 15 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

2313

7. Az 54. hadtest (Glory, 1989)

Amerikában a polgárháború idején a háború vége felé az északiak rosszul állnak. Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) ezredest azzal a feladattal bízzák meg, hogy szervezze meg az első olyan ezredet, amiben többnyire fekete katonák harcolnak. A történelmi alakulat a legendás 54. hadtest, amelyben főleg szökött rabszolgák és önkéntes polgárok álltak hadba. Shaw a fejébe veszi, hogy bebizonyítja ország-világ előtt, hogy az afrikai származású emberekből is lehet jó katonát faragni. Munkájában segíti Trip (Denzel Washington), egy szökött rabszolga és John Rawlins (Morgan Freeman), a sírásó is.

Az 54. hadtest (Glory, 1989)

Igaz, hogy csak mellékszereplőként van jelen a filmben Denzel Washington, ám ez a kisebb szerep is elég volt neki ahhoz, hogy kiérdemelje az Oscar-, és Golden Globe legjobb férfi epizódszereplőjének járó díját.

6. Végszükség (John Q, 2002)

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia, Michael (Daniel E. Smith) hirtelen összeesik, miközben baseballozik a barátaival. John gyorsan a kórházba siet a fiával, ahol azzal kell szembesülnie, hogy a fiún csak egy szívátültetés segíthet. Sajnos John betegbiztosítása nem fedezi ezt a beavatkozást. John úgy érzi, hogy nincs más választása, túszokat ejt a kórházban, és arra kényszeríti az orvosokat, hogy hajtsák végre a beavatkozást.

Végszükség 2002

5. Érvek és életek (The Great Debaters, 2007)

A The Great Debaters története 1935-ben játszódik, amikor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), a texas-i Wiley College diákjaival egy vitakört alakít, hogy részt vehessenek egy tudásalapú országos versenyen, ahol a Harvard Egyetem tanulóival kerülnek szembe. A film igaz történetet dolgoz fel.

Érvek és életek (The Great Debaters, 2007)

4. Kiképzés (Training Day, 2001)

A kábítószer-osztály nyomozója, Alonzo Harris (Denzel Washington) tudja, mik az utca törvényei: igazság ide vagy oda, kemények kell lennie, és nem szabad könyörületet mutatnia. Ezt a rá bízott fiatal rendőrtisztnek, Jake Hoytnak (Ethan Hawke) is meg kell tanulnia, és már első napján komoly leckét kap arról, hogyan mennek errefelé a dolgok. Ahogy Hoyt megtapasztalja, hogyan mosódik el a határ jó és rossz között Los Angeles utcáin, egyre erősödik benne az érzés, hogy bajtársai nem az ő oldalán harcolnak.

Kiképzés (Training Day, 2001)

Denzel ezzel a filmmel ért fel filmes pályája csúcsára, ahonnan most már több, mint 15 éve nem tudott leesni. Filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Washington azt nyilatkozta, Alonzo a kedvenc szerepe, amit valaha játszott.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·