FILMEZZUNK.HU
Keanu Reevest rengeteg fájdalom érte, de van egy furcsa szokása, amitől csak még jobban tiszteljük

Keanu Reevest rengeteg fájdalom érte, de van egy furcsa szokása, amitől csak még jobban tiszteljük

6124

Keanu Reevest rengeteg fájdalom érte, de van egy furcsa szokása, amitől csak még jobban tiszteljük

Keanu Reeves azon színészek közé tartozik, akit mindenki szeret. Nemcsak tehetséges és elismert a szakmájában, de az életben is egy kivételes és elképesztő ember, méghozzá hatalmas szívvel. A színészt az élet nem kímélte, számtalan borzalmas dolgon kellett keresztülmennie. Keanu hároméves volt, amikor az apja elhagyta a családot. A gimnáziumot négy különböző iskolában végezte, de mivel diszlexiás volt végül sosem érettségizett le. 1993-ban legjobb barátja River Phoenix kábítószer-túladagolás miatt hunyt el 23 évesen. Keanu később egy interjúban azt mondta, sosem tudta igazán feldolgozni barátja halálát, minden nap eszébe jut River. A színészt onnantól kezdve egyáltalán nem érdekelte a hírnév és a pénz. És az egyik legemberibb világsztár maradt Hollywoodban.

A forgatásokon dolgozó kollégái szerint minden alkalommal, amikor elkezdik a munkát egy filmen, végigmegy az egész stábon, mindenkinek megtanulja a nevét, és mindenkivel rendszeresen beszélget. Egyszer egy díszletmunkás családja komoly bajba került, és Keanu húszezer dollár készpénzt ajándékozott neki karácsonyra.  Az ezredfordulón Keanu és szerelme, Jennifer Syme kisbabát vártak. A színész alig várta, hogy otthont teremtsenek hármuknak. Házat vettek, Keanu pedig olyan autót választott, amely elég biztonságos ahhoz, hogy a születendő kislány és az anyukája kijárjon vele a forgatásokra hozzá. A terhesség nyolcadik hónapjában azonban komplikáció lépett fel, és Jennifernek meg kellett szülnie az elhalt magzatot. Jennifer ezután mély depresszióba süllyedt, gyógyszereket szedett, és a pár kapcsolata válságba került. Egy időre külön is váltak, de végig kapcsolatban maradtak. Másfél évvel később Jennifer autóbalesetben meghalt. A teljesen összeroppant Reeves ezt a következtetést vonta le a történtekből, amikről a következőt nyilatkozta egy interjúban:

„A gyász folyamatosan változtatja a formáját… de soha nem ér véget.”

Majd Keanu húga, Kim Reeves 35 éves volt, amikor korábban diagnosztizált leukémiája rosszabbra fordult. Keanu épp a Mátrix-trilógia második és harmadik részét forgatta Ausztráliában, miközben zenekarával, a Dogstarral koncertezett. Ahogy meghallotta a hírt, a színész elintézte, hogy elhalasszák a forgatást és a turnét, majd hazautazott, hogy a húgát ápolja. A kollégái szerint Keanu tényleg mindent megtett Kim érdekében. Ápolta, főzött rá, takarította a lakását, kezelésekre vitte, etette, itatta, ha kellett, és még Capri szigetére is elvitte, hogy mosolyt csaljon az arcára. A házát is eladta, hogy közelebb költözhessen a húgához. Kim végül kigyógyult a betegségéből, és Keanu befejezte a Mátrix-trilógiát. A keresetének több mint felét pedig amerikai leukémiaközpontok támogatására adományozta. Húga jelenleg 54 éves és színésznőként dolgozik.

Keanu Reevest rengeteg fájdalom érte, de van egy furcsa szokása, amitől csak még jobban tiszteljük

Keanu rengeteg nehézségen ment át az életben, de erős tudott maradni, és most mindent megtesz, hogy maga körül kicsit jobbá tegye a világot. Nemcsak pénzt adományoz rendszeresen jótékonysági célokra, de mindenkinek segít, akinek szüksége van rá, rajongóival pedig mindig tisztelettel bánik. Azok, akiknek volt szerencséjük találkozni vele, a saját történeteikkel ugyanezt támasztják alá. Keanunak ugyanis van egy érdekes szokása. A legnagyobb tiszteletben tartja a nők személyes terét. Keanu Reeves egyike azoknak a hírességeknek, aki szívesen készít közös fotót a rajongóival. De eddig senkinek nem tűnt fel, mi az amit közben mindenki kedvence csinál, vagy éppen nem csinál. A rajongók ugyanis felfigyeltek rá, hogy Keanu próbál nem hozzáérni azokhoz a nőkhöz, akikkel a fotókhoz pózol.

Keanu Reevest rengeteg fájdalom érte, de van egy furcsa szokása, amitől csak még jobban tiszteljük

A rajongók mögé teszi a karját, mintha átkarolná őket, de valójában nem ér hozzájuk. Az emberek el vannak ragadtatva ettől, egyenesen a “tisztelet királyának” kiáltották ki a színészt, és nem győzik dicséretekkel elhalmozni ezért a gesztusért. A színészről számos képet találni az interneten, ahogy kollégáival és rajongóival fotózkodik. A színész direkt nem ér hozzá a női rajongóihoz a képek készítésekor. Emiatt pedig az egekig magasztalták követői, hiszen elképesztő úriembernek tartják különben is Keanut, ezek után meg pláne. Keanu egész egyszerűen azért nem érint meg senkit, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket, nem szeretne túllépni semmilyen határt egy öleléssel vagy puszival, illetve nem kíván egy zaklatási botrányba belekeveredni. Így még az ölelkezős fotókon sem teszi rá a kezét a nőkre, hiszen úgy véli, ezzel is megadja a nőknek kijáró tiszteletet. Keanu-nak nem új keletű ez a szokása, ugyanis már karrierje elején is próbált odafigyelni, hogy ne kerüljön kényes helyzetekbe.

Szerző: MéziMcFly

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót – 38 év alatt ennyit változott


Article Tags: ·