FILMEZZUNK.HU
Nem mindenki volt oda Terence Hill gyönyörű szemeiért - A Bűnvadászok operatőrét teljesen kikészítette

Nem mindenki volt oda Terence Hill gyönyörű szemeiért – A Bűnvadászok operatőrét teljesen kikészítette

9785

Nem mindenki volt oda Terence Hill gyönyörű szemeiért – A Bűnvadászok operatőrét teljesen kikészítette

A legendás olasz színésznek legalább olyan legendás a tengerkék színű szeme, mint maga a színész. Terence Hill kék szemét azonban nem zárta a szívébe mindenki, tudhatjuk meg Király Levente érdekfeszítő könyvéből, a Verhetetlen párosból.

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

Claudio Cirillo a Bűnvadászokban dolgozott együtt a színészpárossal. A ma kilencvenöt éves operatőr így emlékszik vissza a forgatásra:

„Először is el szeretném mondani a Terence Hill-lel való kapcsolatomról azt, hogy valójában annyira hűvös volt, amilyent csak el lehet képzelni. Az a helyzet, hogy korábban nem dolgoztam még olyan spagettiwestern-vígjátékokban, mint amilyen Az ördög jobb és bal keze volt, és ezzel az egész műfajjal, ami akkoriban született és később virágzott fel, nagy kasszasikereket hozva. De az, hogy új voltam ebben a műfajban, még nem hatalmazta fel Terence Hill urat, hogy megkérje a producert és engem, hogy készítsünk egy próbafelvételt, végleges formára hozva, csak hogy Cirillo úr képességeit megvizsgálják arra nézve – annak ellenére, hogy már sok sikeres filmben voltam operatőr –, hogy megfelelően ki tudja-e hozni a kék színt a szemeiben!”

– emlékezett vissza a híres operatőr, majd így folytatta:

“Egy pillanatra úgy tűnt a számomra, hogy az Alkony sugárút forgatásán vagyok, ahol Gloria Swansont (Golden Globe díjas amerikai színésznő – a szerk.) Terence Hill helyettesíti. Mélységesen megalázva éreztem magam. Nyilvánvalóan Hill úr nem szokott moziba járni, különben pár évvel korábban látta volna A nő illata című nagyszerű olasz filmet, amely 1974-ben csak hat szavazat híján maradt le az Oscarról a külföldi filmek kategóriájában. Ebben a filmben, melyet Dino Risi rendezett, és amelyben Vittorio Gassman szerepelt, én voltam a vezető operatőr, és ha már a kék szemről van szó, a női főszereplő, Agostina Belli megmutatta gyönyörű kék szemét, amelyet megfelelően kiemeltem. A híres kék szeművel ezt követően csak szakmai és hideg volt a kapcsolatom.”

Gyerekként emlékszünk rá, pedig időközben komoly férfi lett Terence Hill kisfiából

Az operatőr megemlékezett Bud Spencerrel való kapcsolatáról is:

“Más volt a viszonyom Carlo Pedersolival. Nagyon kedves barát volt, nyugodt, türelmes. Carlónak nem volt szüksége művésznévre, ahogy az Amerikában szokás, hogy be tudjon mutatkozni mint valaki: sportoló, úszó-és vízipóló-bajnok volt, kivételes testalkattal. Azonnal megvolt a lesújtó véleménye a kék szemű ötletéről, hogy próbafevételt csináljunk! Az életfelfogása, optimista és bizalomra kész természetével együtt, a felejthetetlen emberek közé emelte őt. A film forgatókönyve mindig a kék szeműt helyezte vezető szerepbe kettőjük közül, de a színészi teljesítményt tekintve Carlo volt az igazi vonzerő: karizmatikus, és kettejük közül ő volt a vezető egyéniség.”

Terence Hill ma is sokat gondol 2016-ban eltávozott színésztársára és barátjára, Bud Spencerre

(Via Verhetetlen páros)


Article Tags: · ·