FILMEZZUNK.HU
10 animációs mese, amit mindenképpen látnod kell

A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

31182

6. Madagaszkár /Madagascar, 2005/

A New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója Alex az oroszlán. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martynak az elég jó sem elég jó, hagyja, hogy úrrá legyen rajta a kíváncsiság és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot, ami annyira hiányzik neki. Barátai kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát. Ám egy oroszlán, egy víziló, egy zebra és egy oroszlán nem járkálhat New York utcáin feltünés nélkül. A Központi Pályaudvaron, amikor rábukkannak Martyra elfogják és elkábítják őket és bedobozolják egy Afrika felé tartó hajóra. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, akkor hőseink Madagaszkár szigetén találják magukat. A nagyvárosi állatoknak most rá kell jönniük, hogyan boldoguljanak a vadonban.

Madagaszkár (2005)

5. Shrek /Shrek, 2001/

Amikor a kétezres évek elején cinikusak lettünk a tündérmesékkel, akkor jött egy animációs mese, egy zöld ogréval, és csavart egy vicceset rajtuk, kinevetve blődségeiket, és azonnal a szívünkbe zártuk őt ezért.

Shrek (2001)

4. Zootropolis- Állati nagy balhé /Zootropolis, 2016/

Zootropolis az a hely, ahol a modern emlősök élnek, igazán különleges. Két részből áll, az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Itt a világ minden tájáról élnek állatok egymással békében. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, akkor rá kell döbbennie, hogy a nyulaknak nem egyszerű a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy egy különös ügynek a végére akar járni, még ha ez azt is jelenti, hogy a szélhámos rókával együtt kell dolgoznia.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·