FILMEZZUNK.HU
10 animációs mese, amit mindenképpen látnod kell

A 2000-es évek 10 legjobb animációs meséje

31184

3. Némó nyomában /Finding Némo, 2003/

A dobogó legalsó fokára ért oda ez a tengeralatti animációs mese. Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc – ahogy az már lenni szokott – tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét. Az apa azonban nem tétlen és Némó nyomába ered, de közben számos izgalommal, kalanddal és veszéllyel találja szembe magát.

Némó nyomában (Finding Nemo, 2003)

2. Aranyhaj és a nagy gubanc /Tangled, 2010/

Aranyhaj, a királyi pár elrabolt leánya egy toronyban él az anyjának vélt gonosszal. Még soha nem tette ki a lábát a toronyból, és ha az ,,anyján” múlik, örökre rab marad. Épp születésnapján toppan be váratlanul Flynn, a körözött bandita, aki az elveszett királylány fejdíszével szökésben van. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába.

1. Agymanók /Inside out, 2015/

Az aranyérmes animációs mese! A tinédzserkor nagyon gyakran akadályokkal teli. Riley esetében sincs ez másképp, teljesen felfordul az élete, amikor apja a nyüzsgő San Franciscoban kap munkát. A lányt is az érzelmei vezérlik, vagyis a Derű, Bánat, Harag, majré és az Undor. Az érzelmek Riley agyának központjában dolgoznak, hogy a mindennapi nehézségeken, kihívásokon átvezessék a lányt. Bár a Derű megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, többször összetűzésbe kerül a többi érzelemmel.

Ő volt Végtelen történet egykori cuki gyerekszereplője – Így megváltozott 50 éves korára

Neked melyik a kedvenc meséd? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·