FILMEZZUNK.HU
Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

45106

8. Katonák voltunk (We Were Soldiers, 2002)

Egy újonnan alakult helikopteres alakulat az első bevetésére készül, amelyen 400 katonának kell megtisztítania a terepet. A katonák helikopteren érkeznek az Észak-Vietnámban található Halál völgyébe, ahol 2000 vietnámi katonával kell szembenézniük. Hal Moore (Mel Gibson) ezredes nem titkolja, hogy a bevetésről sokan nem fognak visszatérni, de megígéri, hogy ő lesz az első, aki kiszáll a gépből, és ha életben marad, akkor ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a helikopterbe. A körülzárt katonák között jócskán akadnak újoncok is, a tűzkeresztség pedig sokkal kegyetlenebb, mint gondolták volna.

Katonák voltunk (We Were Soldiers, 2002)

Az eredeti tervek szerint 2001-re készült volna el a film, de a forgatást elnapolták, mert Chris Klein az Amerikai pite 2. (2001) című film forgatásán dolgozott. A bevetésen részt vevő katonák közül hármat Becsület érdeméremmel jutalmaztak. Ők Joseph Marm Jr., Bruce P. Crandall és Ed Freeman.

7. Váltságdíj (Ransom, 1996)

A leggazdagabb és legbefolyásosabb ember sem lehet biztonságban, az emberi gonoszság őt is bármikor utolérheti. Tom Mullen (Mel Gibson) a sikeres üzletember sem gondolta volna, hogy egy nap a legszörnyűbb rémálma válik valóra: elrabolják a fiát. Miután belátja, hogy a hatóságok nem tudnak segíteni rajta, elkeseredésében vakmerő lépést tesz: a váltságdíjat vérdíjként tűzi ki az emberrablók fejére.

Váltságdíj (Ransom, 1996)

Alec Baldwint is felkérték Jimmy Shaker szerepére, aki visszautasította azt, mivel nem tetszett neki, hogy a filmben veszélybe sodornak egy gyereket. A forgatást egy időre leállították Mel Gibson vakbélműtéte miatt.

6. Mi kell a nőnek? (What Women Want, 2000)

Nick Marshall (Mel Gibson), a kivagyi, öntelt reklámszakember egy balaesetnek köszönhetően elkezdi hallani a nők gondolatait. Először óriási sikereket ér el titkos tehetségével, aztán szépen lassan rádöbben, hogy a képessége nem pótolja a tehetséget.

Mi kell a nőnek? (What Women Want, 2000)

Mel Gibson valóban legyantázta a lábát egy filmbéli jelenetben, és elmondása szerint sokkal kevésbé fájdalmasan élte meg, mint ahogyan azt nőtársai korábban lefestették neki. 2000-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

5. Maverick – Halálos póker (Maverick, 1994)

Maverick (Mel Gibson) nem vadnyugati mesterlövész, csupán egy pókerjátékos, aki viszont a legjobb akar lenni. Már csak egy egész kis pénz hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen élete pókerversenyére, de úgy tűnik, nehezebb összeszedni ezt a pénzt, mint gondolta. Kalandjai során megismerhetjük a ravasz Annabelle Bransfordot (Jodie Foster), és a mogorva békebírót, Zane Coopert (James Garner) is.

Maverick - Halálos póker (1994, Maverick)

Mel Gibson külön leckéket vett, hogy minél gyorsabban tudjon fegyvert rántani. 1957 és 1960 között a Maverick című sorozatban Bret Mavericket James Garner alakította, aki ebbe a feldolgozásban egy békebírót formált meg. Meg Ryan volt az első jelölt Annabelle szerepére.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·