FILMEZZUNK.HU
Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Mel Gibson 12 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

45102

4. Mad Max-trilógia (1979-1985)

A poszt apokaliptikus vízió helyszíne Ausztrália. A civilizáció már szinte nyomtalanul eltűnt, portyázó bandák fosztogatnak zsákmány után kutatva, hátha van még valami használható. Max Rockatansky (Mel Gibson), zsaru, férj és családapa volt, miután azonban mindent elvesztett, bőrszerkót húzott, és renegátként éli életét. A férfi igazságosztóként lép fel a velejéig romlott világban. Mad Max egy antihős, aki a bosszú és a feledés reményében rója az utakat.

Mad Max (1979)

Mel Gibson véletlenül kapta meg a szerepet, amikor elkísérte egyik barátját a válogatásra. Ha már ott járt, ő is kipróbálta magát, és legnagyobb meglepetésére leszerződtették. A forgatást egy hónappal későbbre kellett szervezni, mert Mel Gibson-t nem engedték el a tanárai az egyetemről. A színész ekkor éppen színjátszást tanult az Ausztrál Nemzeti Színművészeti Egyetemen. Miller szinte végig hivatalos engedély nélkül forgatott, de egyeztetett a rendőrséggel, akik igyekeztek mindenben segíteni. Gyakran még a forgalmat is leállították a forgatás miatt.

3. A hazafi (The Patriot, 2000)

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

A hazafi (2000)

Benjamin Martin karakterének eredetileg 6 gyereke lett volna, ám Mel Gibson kérésére végül egy taggal bővítették a családot, a színészek ugyanis akkor már hét gyermeke volt. Gibson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

2. Halálos fegyver-franchise (1987-1998)

Martin Riggs (Mel Gibson) nyomozó, a felesége halála óta nehezen talál magára. Szinte megszállottan keresi a veszélyt. Új rendőrtársa, a színes bőrű, megfontolt Murtough (Danny Glover) eleinte egyáltalán nem örül annak, hogy együtt dolgoznak. A különös nyomozópárosnak ezúttal egy fiatal prostituált öngyilkosságát kell kivizsgálnia. A nyomozás során egykori CIA-ügynökökből álló zsoldosbandára bukkannak, akik a vietnami háború óta kábítószerrel kereskednek.

Mickey Rourke neve is felmerült Riggs szerepére. Aki Mel Gibson-t kínozza a filmben az Al Loeng volt, aki a Die Hard-ban az egyik terroristát alakítja. Miután Franco Zeffirelli látta Mel Gibsont a filmben, rögtön megkörnyékezte a színészt a Hamlet (1990) főszerepével. Danny Glover karaktere 50 éves, a színész azonban 1968-ban még csak 40. életévét töltötte be.

1. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sir William Wallace (Mel Gibson) a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward (Patrick McGoohan), angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Mel Gibson öregnek tartotta magát William szerepére, de végül vállalta a filmet, amit valószínűleg azóta sem bán. Maga a produkció öt Oscar-díjat is nyert, közte a legjobb film és a legjobb rendezőnek járót, amit ugyebár Mel Gibson érdemelt ki.

Jim Carrey-nek azt mondták, hogy 10 perc van vissza az életéből – Így reagált rá a színész!

Még egyszer megjegyeznénk, hogy toplistánk saját véleményen alapszik. Amennyiben nem szerepel listánkon a kedvenc Mel Gibson filmed, pedig helye lenne rajta, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk a hiányosságunkat!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·