FILMEZZUNK.HU
10 kihagyhatatlan film, amit színészek rendeztek

10 kihagyhatatlan film, amit színészek rendeztek

1113

5) Rendíthetetlen

Rendíthetetlen (2014) kritika - Egy hihetetlen igaz történet nyomában

Az Rendíthetetlen egy háborús életrajzi dráma Angelina Jolie rendezésében, a Coen testvérek, Richard LaGravenese és William Nicholson írásával. A filmet Louie Zamperini élete ihlette, aki túlélte a második világháborút az óceánban, majd később Japánban hadifogságba esett. A filmet nehéz lehet nézni, de a háború idején az emberi akaraterőről és megbocsátásról tesz tanúbizonyságot. A filmet Roger Deakin operatőri munkájáért és Jolie rendezéséért dicséretben részesült, mivel a legnagyobb generáció előtt tiszteleg. Jolie nem zárkózik el az embertelenség ábrázolásától, és attól, hogy Zamperini kitartott a hadifogolytáborok poklában.

6) Titokzatos folyó

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

A Titokzatos folyó egy neo-noir bűnügyi dráma Clint Eastwood rendezésében, aki a filmzene zeneszerzőjeként is jegyzik. A film egy kemény történetet követ, amelyben egy Sean Penn által alakított volt fegyenc gyilkosság miatt veszíti el a lányát. Jimmy saját kezébe veszi az ügyet, és egy munkásembert gyanúsít a tettessel. A film tetszett a közönségnek és a kritikusoknak, és dicséretet kapott az alakításokért és az operatőri munkáért. Sean Penn és Tim Robbins elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek, illetve a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, ezzel a Ben Hur óta az első film, amely mindkét díjat elnyerte. Eastwood a gyermekkori trauma témáját és egy nyomozós thrillert ötvözi, hogy egy apa elvesztéséről és a kritika apatikus férfiasságáról szóló lebilincselő történetet meséljen el.

7) Egy éj Miamiban…

10 kihagyhatatlan film, amit színészek rendeztek

Az Egy éj Miamiban, Regina King játékfilmes rendezői debütálása, amely Malcolm X, Muhammad Ali, Sam Cooke és Jim Brown valós találkozásának fikciós feldolgozása. Négyen az Ali Sonny Liston elleni valós győzelmét ünneplik, és szenvedélyesen vitatják meg az afroamerikai identitást a polgárjogi mozgalom hátterében. A filmet King rendezéséért, Kingsley Ben-Adir Malcolm X megformálásáért és Leslie Odom Jr. Sam Cooke megformálásáért dicsérték.

A filmet Odomot a legjobb férfi mellékszereplőnek, a legjobb adaptált forgatókönyvnek és a legjobb eredeti dalnak jelölték, Kinget pedig a Golden Globe-díjra jelölték a legjobb rendezőnek. Bár a film fantáziadúsan ábrázolta, mi történt azon a bizonyos éjszakán a négy afroamerikai ikon között, a film meggyőző érveket hoz fel arról, hogyan is alakulhatott volna az éjszaka, mert nemcsak a szereplők hitét, hanem személyiségüket is hitelesen ábrázolja.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·