FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

62525

8. Con Air – A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Cameron Poe (Nicolas Cage), az amnesztiával szabadult rohamosztagos épp hazafele tart a Fegyencjáraton, melyen az ország legelvetemültebb bűnözőivel utazik együtt. A rabok  kiszabadulnak, és átveszik a gép felett az irányítást, Poe-nak pedig nem sok ideje marad, hogy visszaszerezze a gépet, mielőtt a rendőrök úgy döntenének, egy ártatlant feláldozva megszabadulnak a fegyencektől.

Con Air - A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Nicolas Cage a forgatás előtt Alabamába utazott, hogy tökéletesítse akcentusát. A filmet egy elítélt bűnözőket szállító repülőről szóló újságcikk inspirálta. Az alkotást Phil Swartz emlékének ajánlották. Swartz speciális effektekkel foglalkozó szakember volt, aki a forgatás során egy balesetben vesztette életét.

7. Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Nicolas Cage a legtöbb jelenethez nem használt kaszkadőrt. Három különböző neves autós kaszkadőr iskolában tanult, hogy elsajátítsa a szakma minden csínját-bínját. A film forgatásához hét darab Shelby GT500 autót vásároltak, amelyek közül öt totálkáros lett a forgatás alatt. A másik kettőt Nicolas Cage és Jerry Bruckheimer tartotta meg.

6. Fegyvernepper (Lord of War, 2005)

Jurij Orlov (Nicolas Cage) nagy és befolyásos ember akar lenni. Hogy elérje célját, semmitől nem riad vissza. Vagyonát fegyverkereskedelemből szerzi, és egy pillanatig sem engedi, hogy lelkiismerete befolyásolja a kétes üzletek lebonyolításában. Egészen addig, amíg öccse (Jared Leto) bajba nem kerül.

Fegyvernepper (Lord of War, 2005)

Nicolas Cage karaktere egy ma is létező személy, Victor Bout-nak hívják és 2008-ban kapták el. A filmben megjelenő fegyverek mind igaziak. Erre mindössze azért volt szükség, mert drágább lett volna kellékfegyvereket gyártani, mint igaziakat venni. A filmben a helikopterszerelőt Cage fia játszotta. Az egyik jelenetben oroszul szól hozzá: “ne játssz vele fiam, mert megsérted magad!”

5. Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte, Ben karrierjének gyakorlatilag vége. A férfi úgy dönt, hogy Las Vegasba utazik, és halálra issza magát. A fények városában megismerkedik Serával (Elisabeth Shue), a prostituálttal, akivel viharos viszonyba kezd, sőt bele is szeret a nőbe. Sera szintén komoly problémákkal küzd, mégis úgy döntenek, hogy összeköltöznek egy rövid időre, de nem próbálják befolyásolni egymást.

Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

Nicolas Cage Oscar díjat kapott a Legjobb férfi alakításért 1996-ban, Elisabeth Shue-t is jelölték legjobb női főszereplőnek, a díjat azonban Susan Sarandon kapta. Cage úgy készült a szerepére, hogy megfigyelte, hogyan vielkedik és beszél ittas állapotban. Ezen kívül alkoholistákat keresett fel, és beszélgetett velük az életükről.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·