FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

62524

4. Trükkös fiúk (Matchstick Men, 2003)

Roy (Nicolas Cage) egy tapasztalt szélhámos, a csalásokban Frank (Sam Rockwell) a társa. Jól megy nekik az üzlet, gyorsan sok pénzhez tudnak jutni. A magánélet már más tészta. Roy agorafóbiás, vagyis fél a nyitott és zsúfolt helyeken, attól tart ugyanis, hogy felismerik. A fóbiája már az üzletre is kezd kihatni, úgyhogy Roy pszichológushoz fordul. A férfi a gyors áttörésben bízik, de e helyett azzal szembesül, hogy van egy 14 éves lánya, akiről nem is sejtette, hogy él. Angela (Alison Lohman), azonban találkozni szeretne apjával.

Trükkös fiúk (Matchstick Men, 2003)

A Los Angeles-i repülőtéren játszódó jeleneteket valójában az Anaheim Convention Center főbejáratában forgatták, ami Disneylandtől egy mérföldre délre található. Frank Mercer karakterének nevét Frank Sinatra és Johnny Mercer neveiből alkották.

3. Segítség, apa lettem (The Family Man, 2000)

Jack Campbell (Nicolas Cage) egyszer már a karriert választotta a nyugodt családi élet helyett. Be is jött a számítása, a Wall Street egyik legmenőbb üzletemberévé vált. Egy karácsonyi éjszakán azonban újabb esélyt kap az élettől: egy olyan alternatív életben ébred fel, amiben nem hagyta el egyetemi szerelmét, és New Jersey külvárosában nevelik gyerekeiket. Jack egyáltalán nincs elragadtatva a fordulattól, hogy korábbi élete egyik pillanatról a másikra szertefoszlott, de nincs mit tennie, meg kell próbálnia alkalmazkodni az új helyzethez.

Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

A Jack életében történő változásokat szimbolizáló hóesés tisztelgés Az élet szép c. film előtt. A filmben látható Ferrari Nicolas Cage sajátja volt, de amikor a forgatás kezdődött, már eladta. Az a rész, amikor Cage kocsija nem akar indulni, nem volt benne a forgatókönyvben, hanem ott helyben improvizálta.

2. Ál/Arc (Face/Off, 1997)

A komor, ám érző szívű FBI-ügynök, Sean Archer (John Travolta) szupertitkos nyomozást folytat riválisa, a szadista terrorista, Castor Troy (Nicolas Cage) és a birtokában lévő szupertitkos biológiai fegyver után. Egy nem mindennapi, radikális sebészi beavatkozásnak köszönhetően a rend őre magára ölti a gazember arcát, mi több, személyiségét, hogy küldetését teljesítse. Csakhogy a műtét után az események egészen másképp alakulnak, mint ahogy azt Archer és főnökei eltervezték volt. Lassan már azt sem lehet tudni, ki kicsoda.

Ál/Arc (Face/Off, 1997)

Nicolas Cage a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára. Eredetileg Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone alakították volna a főszereplőket, illetve az eredeti forgatókönyv szerint a történet a jövőben játszódott volna, de John Woo rendező átíratta a sztorit. Miközben a filmen egymagasságúnak tűnnek, valójában John Travolta 6 centivel magasabb, mint Nicolas Cage.

1. A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) archeológus, akinek családja hét nemzedéken át keresett egy különös kincset. Gates is a titkos legenda igazolására teszi fel életét, mely szerint George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin az Amerika Függetlenségi háború során egy nagy aranytartalékot rejtett el vésztartalék gyanánt. De hogyan lehet a nyomára bukkanni? Az Alkotmány és a Függetlenségi Nyilatkozat sorai közt rejlenek a kincskereső térkép utalásai. Gates nekiveselkedik a kód feltörésének, csakhogy mások is szemet vetettek az aranyra.

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Ben, Patrick és John Gates mind az alapítóatyákról kapták nevüket (Benjamin Franklin, Patrick Henry és John Adams). Abigail Chase neve pedig Abigail Adams és Samuel Chase neveiből lett összevonva. Soha korábban nem forgathatott filmes stáb a philadelphiai Függetlenségi Csarnokban. A tükröződő víz az Abraham Lincoln emlékműnél speciális effekt, mert épp a forgatás ideje alatt kellett karbantartás miatt leereszteni a vizet.

Botrány! A Reszkessetek, betörők!-ből megismert Buzz McCallister-t súlyos dolgokkal vádolták meg

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Nicolas Cage produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·