FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek könyv alapján

10 legjobb film, amelyek könyv alapján készültek

32509

6. Az időutazó felesége /The Time Traveler’s Wife, 2009/

Henry ritka genetikai adottsággal rendelkezik: bármikor megtörténhet vele, hogy hirtelen egy másik korban, egy másik idősíkban találja magát. Bármikor bárhová vetődhet. Nyugtalan életében az egyetlen biztos pontot a felesége, Clare jelenti, akihez valahogyan mindig visszatalál. Bár szerelmük erős, beárnyékolja azt a félelem, hogy vajon gyerekük is örökölni fogja-e ezt a szörnyű adottságot, és hogy mindketten tanúi voltak Henry halálának, amelyről azonban nem tudják, mikor fog pontosan bekövetkezni.

Az időutazó felesége /The Time Traveller’s Wife, 2009/

5. Az útvesztő /The Maze Runner, 2014/

Thomas (Dylan O’Brien) csak egy átlagos kisfiú, de egy nem hétköznapi kalandba keveredik. Egy napon egy liftben ébred, és a nevén kívül semmire sem emlékszik. A lift ajtaján túl egy furcsa világ és 60 kisfiú várja, akiknek nincs más dolguk, mint hogy túléljenek. A szabályok egyszerűek, aki szökni próbál, az odaveszik. Minden hónapban érkezik valaki új, így a fiú megjelenése nem okoz meglepetést a többiek számára. Egy furcsa külső üzenet hatására páran lázadni kezdenek, még ha azt sem tudják, hogy ki, vagy mi ellen. Sikerülhet vajon megtalálniuk a kivezető utat?

Az útvesztő: Tűzpróba 2015

4. Az éhezők viadala /The Hunger Games, 2012/

Panem az egykori Észak-Amerika romjain fekszik. Az ország a fényűző Kapitóliumból és 12 körzetből áll. Minden évben kisorsolnak egy 12 és 18 év közötti fiút és egy lányt a körzetekből, akiknek az Éhezők viadalán elő adásban kell megküzdeniük egymással. Katniss Everdeen hugával és anyjával él. Amikor kisorsolják a húgát, Katniss önként átveszi a helyét a Viadalban. A győzelemért nehéz döntéseket kell meghoznia, az életben maradásért pedig talán még emberségéről is le kell mondania.

Az éhezők viadala 2012

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·