FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek könyv alapján

10 legjobb film, amelyek könyv alapján készültek

32512

3. A szoba /Room, 2015/

Joyt (Brie Larson) hét éve tartja fogva egy férfi egy kerti fészerben. Az öreg Nick (Sean Bridgers) rendszeresen átjár hozzá, élelmiszert és néhány alapvető holmit visz neki, és megerőszakolja őt. Ebből a viszonyból született meg öt éve Jack (Jacob Tremblay). A kisfiú abban a hitben nőtt fel, hogy csak a szoba létezik a világon, azon kívül már a világűr van, és amit a televízióban lát, az mind csak fikció. Az ötödik születésnapja után Joy úgy dönt, hogy elmondja neki az igazságot, és kieszel egy tervet, hogy Jack segítségével hogyan szökhetnek meg. Ehhez viszont a kisfiúnak minden bátorságát össze kell szednie.

Brie Larson - A szoba (2015)

2. Viharsziget /Shutter Island, 2010/

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

1. Forrest Gump /Forrest Gump, 1994/

“Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

A Terminátor viaszszobrával akartak fotózkodni, de óriási meglepetés lett belőle (Videó!)

(Történetek forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·